Foto: / Foto: Lars Jakobsson
 Foto: / Foto: Lars Jakobsson

Dartagnan Sisu kan vara nyckeln

Publicerad

Guldstallet har öppnat! 

Och en av nycklarna under den första etappen är att pricka in vinnarne i Svenskt Travderby. 

Kanske kan det bli Mattias Djuses Dartagnan Sisu?

– Han har det mesta, det enda som är väl att han inte är så startsnabb, än så länge i alla fall, säger Mattias Djuse.  

Mattias Djuse kommer från en riktig travfamilj, och det var nog få som var förvånade då han startade sin egen proffsverksamhet i december 2014. 

Spikrakt uppåt

Sedan dess har i princip allting gått åt rätt håll för honom.

2017 är det bästa än så länge. Trots att det är fyra månader kvar på året är han på god väg att passera 3 650 000 kronor – summan han körde in som tränare under fjolåret.  

– Det är svårt att säga exakt vad det beror på. Vi försöker satsa och göra det bästa av hästarna helt enkelt. En del har vi lyckats med och så bra som det går just nu har det väl inte gjort tidigare, säger Mattias Djuse. 

Hade du förväntat dig att det skulle gå så bra? 

– Förväntningar hade jag inte, men förhoppningar så klart. Det är en tuff bransch att kunna slå sig igenom i och ha så många hästar i träning. 

Under onsdagskvällen körs uttagningsloppen till Svensk Travderby och Mattias  har en av de som förväntas gå till final i Dartagnan Sisu. Även Mattias har höga förhoppningar. 

– Det är klart att man måste ha en del förhoppningar. Han har gjort det bra hittills och gick bra senast. Så formen verkar vara fint i ordning.

”Har det mesta”

Det enda som saknas är den där absoluta toppklassen när det kommer till startmomentet – men derbyt körs över 2640 meter voltstart, så det är knappast där det kommer att avgöras.

– Han har det mesta, det enda som är väl att han inte är så startsnabb, än så länge i alla fall. 

Du satsar mycket på unghästar - vad är det som lockar med det? 

– Det är kul att ta dem från början. Det är där det finns chansen att hitta en riktigt bra häst. De riktigt bra äldre hästarna får man ju inte in. Med de yngre hästarna vet man inte vad det blir av. 

Och det finns en del ”där bakom”.

– Vi har ju några stycken tvååringar som ser fina ut just nu. Sedan vet man ju aldrig hur de utvecklas –  vi får se hur det går helt enkelt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag