Guldstallet är tillbaka – tävla om 100 000 kr

Publicerad

Efter några års frånvaro är Guldstallet tillbaka. 

Travets fantasy manager-tävling där du skapar ett eget stall med Sveriges två- och fyrbenta travstjärnor.

Klicka här – på länken – för att börja sätta ihop ett stall. 

Efter några års frånvaro är Guldstallet tillbaka. Travets fantasy manager-tävling där du skapar ett eget stall med Sveriges travstjärnor.

Med en startbudget ska du välja ut fem hästar, en kusk och en tränare. Ditt Guldstall får sedan poäng baserat på hur dina val presterar på travbanan. Du har också möjlighet att göra byten i ditt stall. 

"Går inte att köpa de dyraste hästarna" 

Expressens spelexpert Eskil Hellberg har strategin klar: 

– Jag ska försöka hitta rätt mix på det hela. Eftersom man "bara" har fyra miljoner kronor att handla för gäller det välja rätt. Fynden tror jag man gör på de billigare hästarna. Även att satsa på hästar som startar ofta, är pålitliga och spelar in en del pengar. 

TV4-profilen Matteus Lillieborg är inne på samma spår - och påpekar även vikten av att komma ihåg och byta: 

– Det går ju inte att köpa de dyraste hästarna i varje kategori, så man får försöka ta någon som man tror på. En häst som kan leverera i den klass den är just nu. Jag tror inte på att bara ta de bästa hästarna för de kanske inte ens startar. Det gäller också att vara vaken på byten. 

Vinn 100 000 kronor

Det Guldstall som drar in flest poäng från starten till och med den 25 november vinner tävlingen och förstapriset på 100 000 kronor. Guldstallets tävling är indelad i tre etapper. Även i etapperna väntar fina priser i form av pengar och travupplevelser på de bästa stallen. 

Vill du tävla mot dina vänner eller kollegor så kan ni skapa en egen liga där ni enkelt kan följa hur det går för era stall.

Missa inte chansen att bli Sveriges bästa stallchef. Kostnaden för ett Guldstall är 50 kronor och redan i dag kan du gå in på guldstallet.se och skapa ditt eget stall – fram till starten den 23 augusti kan du ändra och byta hur mycket du vill.

Guldstallet 2017 - så funkar det:

Vad är Guldstallet?

Guldstallet är ett fantasy manager-spel där du sätter ihop ditt eget travstall och tävlar mot andra stall. Poängen i Guldstallet baseras på verkliga händelser inom travsporten med riktiga hästar, kuskar och tränare. Du börjar med en budget på 4 miljoner kronor och för de pengarna ska du köpa 5 hästar, en kusk och en tränare till ditt stall. Det finns sju olika kategorier att välja i och du måste plocka en från varje kategori. 

Vad kostar det att vara med i Guldstallet? 

Ett Guldstall kostar 50 kronor. 

Hur många Guldstall får jag köpa? 

Det finns ingen begränsning i hur många Guldstall du kan köpa.

Hur ofta får jag byta häst, kusk eller tränare?

Du kommer under tävlingens gång att kunna köpa och sälja (byta) en häst, eller kusk, eller tränare per etapp. Totalt kommer du alltså att kunna göra tre byten under hela tävlingsperioden. Byten kan inte sparas till senare etapper. När kan jag byta? Du kan göra ditt byte när som helst inom datumen för den etapp som pågår.

Under vilka datum pågår Guldstallet? 

Huvudtävlingen startar den 2 september och pågår till den 25 november och är indelad i tre etapper. 

När startar och slutar Guldstallets etapper? 

Etapp 1 - Derby-etappen, Lördag 2 september – Fredag 29 september.

Etapp 2: Kriterie-etappen, Lördag 30 september – Söndag 29 oktober.

Etapp 3 – Breeders Crown-etappen, måndag 30 oktober – lördag 25 november.

Hur utses vinnaren av Guldstallet och etapperna? 

Vinnare av huvudtävlingen i Guldstallet är ägaren till det stall som drar in mest poäng över hela tävlingsperioden 2 september–25 november 2017. Vinnare av etapper är ägaren till det stall som drar in mest poäng under de datum som varje etapp pågår.

Hur är hästarna, kuskarna och tränarna prissatta?

Hästarna, kuskarna och tränarna är prissatta utifrån tidigare prestationer och deras förväntade resultat. Priset på hästar, kuskar och tränare har inget med verkligheten att göra utan är satt i relation till den summa som du som deltagare har fått för att köpa in ditt fiktiva stall.

Kommer hästarnas, tränarnas och kuskarnas pris att ändras under säsongen?

Hästarna pris kan förändras under tävlingen beroende på deras prestationer under Guldstallets tävlingsperiod. Priset kan både gå upp och ner. Tränarnas och kuskarnas pris kommer att vara detsamma under hela tävlingsperioden och inte förändras.

Hur räknas poängen för hästarna?

Hästarna i Guldstallet får poäng: 

- Genom att slutföra ett lopp (100 poäng). 

- Genom att komma 1:a (3000 poäng), 2:a (1500 poäng) eller 3:a (500 poäng). 

- Baserat på den prissumma hästarna springer in. Varje hundralapp är värd 1 poäng.

Om en häst vinner ett lopp med 50 000 kr i förstapris, tilldelas den totalt 3 600 poäng, enligt:

- 100 poäng för genomfört lopp.

- 3 000 poäng för seger

- 500 prispoäng (50 000 kr/100 = 500)

Hur räknas poängen för kuskarna och tränarna?

Kuskarna och tränarna får poäng för alla hästar de kör/startar under tävlingsperioden, även de hästar som inte finns att välja i Guldstallet. Kuskarna och tränarna i Guldstallet får poäng: 

– Genom att komma 1:a (120 poäng), 2:a (60 poäng) eller 3:a (20 poäng). 

– Baserat på den prissumma som hästen springer in. 2500 kr = 1 poäng.

– För genomfört lopp (4 poäng). Kuskarna och tränarna kan också få minuspoäng: 

– Om hästen galopperar, men slutför loppet utan att bli diskad (-20). -

– Om hästen blir diskad (- 100). 

– Om en kusk respektive tränare vinner ett lopp, trots galopp, med 50 000 kr i förstapris, tilldelas de totalt 124 poäng var, enligt:

● 120 poäng för seger

● 20 prispoäng (50 000/2 500= 20)

● 4 poäng för genomfört lopp.

● Minus 20 poäng för galoppen

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag