Antoine Griezmann – en vinnare även på galoppbanan Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS BILDBYRÅNAntoine Griezmann – en vinnare även på galoppbanan Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS BILDBYRÅN
Antoine Griezmann – en vinnare även på galoppbanan  Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat

Griezmanns jubel – efter hästköpet

Publicerad

Fotbollsstjärnan Antoine Griezmann fick stor uppmärksamhet när han tidigare i höstas la upp en bild på sitt senaste köp – galopphästen Tornibush. 

Nu har hästen vunnit sitt första lopp med fransmannen som ägare. 

– Jag var ensam i mitt rum. Jag skrek, säger han till Le Parisien. 

Det var i september som Antoine Griezmann la upp en bild på sitt Twitter-konto som fick stor spridning. 

Bilden var på galopphästen Tornibush, som fotbollsstjärnan numera är stolt ägare till. 

Hästen tränas av den franske tränaren Philippe Decouz, som mötte landslagsmannens pappa, Alain Griezmann, i samband med köpet. 

– När Antoine Griezmann berättade att han var intresserad av att investera i ett fullblod som var redo att köra direkt tänkte jag att Tornibush borde passa, sa Decouz till franska Paris Turf då. 

"Jag är mycket nöjd" 

Nu har Tornibush tagit sin första seger i fotbollsstjärnans ägo, loppet var det första sedan köpet av hästen. 

Händelseloppet följde fransmannen själv hemma på sitt rum. 

– Jag är mycket nöjd med den här segern. Jag var ensam i mitt rum. Jag skrek, säger Antoine Griezmann till franska Le Parisien. 

Antoine Griezmann, som till vardags håller till i spanska Atlético Madrid, hyllade dessutom Philippe Decouz och ryttaren Franck Blondel på sitt Twitter-konto:  

https://twitter.com/AntoGriezmann/status/929702680737525767

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag