Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granqvist om galna mångmiljonaffären

Lasse Granqvist och Hasse Backe deläger superhästen Greenshoe, som värderas till 140 miljoner kronor. Foto: BILD / BILDBYRÅN
GreenshoeFoto: Thomas Blomquist / TR Media

I höstas kunde SportExpressen berätta att superhästen Greenshoe värderas till 140 miljoner kronor. 

En av delägarna till hästen: Tv-profilen Lasse Granqvist. 

Som nu berättar om den galna miljonaffären. 

– Det här är en helt ny värld för mig, säger han i Travrondens podcast ”Löpsedeln”.  

Som treåring räknades travhästen Greenshoe som en av världens mest talangfulla hästar någonsin. 

Hästen körde in nästan tolv miljoner svenska kronor på 17 starter och tog karriärens största seger i storloppet Kentucky Futurity. 

Nu har stjärnhästen dock gått i avel, och i höstas kunde SportExpressen avslöja att stjärnhästen värderas till otroliga 140 miljoner kronor.

Hästen ägs av investeraren och miljardären Anders Ström tillsammans med de svenska tv-profilerna Lasse Granqvist och Hasse Backe samt den norske tv-profilen Morten Langli. 

”Jag har 12 andelar” 

I Travrondens podcast ”Löpsedeln” berättar nu Lasse Granqvist om den historiska affären – och hur mycket han får ut av den. 

– Det här är en helt ny värld för mig. Jag har fortfarande inte fått besked om hur läget är. Affären är undertecknad och klar. Jag har 10 procent av hästen, vilket innebär att jag har 12 andelar. 12 andelar i aktiebrev. Två av dem är redan sålda till Hanover Shoe Farm så att de får göra affären. Så jag har fått 240 000, resten är ett frågetecken. Jag vet inte hur det blir, säger han i podden. 

”Det kommer aldrig bli en minusaffär” 

Lasse Granqvist utvecklar: 

– Vi vet att han fungerar i aveln. Men sedan vet jag inte. Värdet just nu är på en viss nivå, men sedan kommer det komma avkommor som påverkar aktiens värde. Blir det jättebra avkommor då kommer värdet troligtvis stiga, blir de misslyckade kommer det sjunka. Så det finns inget statiskt värde i affären. Jag har aktiebrev som jag väntar på att få värderade, säger han. 

Någon oro känner han dock inte – tvärtom. 

– Nej, inte ett dugg. Det kommer aldrig bli en minusaffär, det vet jag redan. Det är oerhört lärorikt. Anders Ström är en av de vassaste jag någonsin stött på. Han har en mycket skarp hjärna.