Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Gör inget om de får sitta och plåga sig lite”

Per Lennartsson.
Foto: LJ / TR Media

Per Lennartsson har en bit kvar till tävlingsbanan efter olyckan i december. 

Men till sina egna träningsadepter har han hittat en ersättare i Rikard N Skoglund. 

– Jag har haft väldigt god hjälp av Rikard som har kört fantastiskt bra och gett hästarna precis de loppen som de ska ha, säger tränaren. 

Det var i december som olyckan var framme. Per Lennartsson höll på med unghästar hemma på sin gård och råkade ut för en olyckshändelse där han ådrog sig en fraktur vid bäckenet. 

Han har tvingats ta det lugnt under en period, men kan ändå ta sig ut och ”köra lite häst” om dagarna numera. Hans träningsstall har fått en lysande start på året och ståtar just nu med mäktiga 56 i segerprocent på nio starter inför V75 på lördag. 

– De hästar som har startat har varit väldigt duktiga. Segerprocenten den här tiden på året är vad den är när man bara gjort runt tio starter. Men alla hästar har gjort det riktigt bra, sen har jag haft väldigt god hjälp av Rikard som har kört fantastiskt bra och gett hästarna precis de loppen som de ska ha. Det har inte gått någon nöd på oss, säger Per Lennartsson.

”Gör ingenting om de får plåga sig där ute”

Sundbyholmstränaren fortsätter: 

– Rikard är lite lik mig i körningen. Mina hästar är inte vana att bli så hårt attackerade i loppen, jag vill gärna ha den här mjuka vägen. Han passar mina hästar väldigt bra. Sen har jag haft lite hjälp av Uffe (Ulf Ohlsson). Han är likadan, han är väldigt säker på alla sätt och vis. De är säkra killar som gör sitt jobb och det bästa är att de lyssnar på vad man säger också. Sen blir det aldrig som man tänkt sig men man kan åtminstone vara nära det. 

I den vind och bitvis isande kyla som råder just nu så tänker inte Per Lennartsson skynda sig tillbaka för att köra lopp själv. Han bedömer att han kanske är tillbaka om en månad som det ser ut nu. 

– Det gör inget om de får sitta och plåga sig lite där ute så kommer jag när värmen kommer, konstaterar Per Lennartsson. 

Hazard och Joe Fraizer till start

På lördag är det V75 på hemmaplan och Per Lennartsson har Hazard Boko och Joe Frazier Boko till start. 

– Det är två rätt så fina hästar. Sen är det skoj att Hazard fick ett bra spår. Det gör att han är aktuell på det sättet. Han är startsnabb och visade en jättefin form senast, kanske inte mot riktigt guldhästar men det var ändå ett ganska tufft gäng. Första varvet blev framför allt tufft för honom. Han hade både ork och moral att hålla de andra ifrån sig. Det ser ganska lovande ut. ”Frazier” har spår elva på kort distans. Det är varken distans eller läge som passar honom, han får mest vara med för att få lite fart i kroppen.