Foto: / Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
 Foto: / Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Goop tog 100:e frankrike-segern

Publicerad

Det blev svensk skrällseger i tisdagens Quinte-lopp på Vincennes.

Danne Edel svarade för en heroisk insats efter en offensiv styrning signerad Björn Goop. 

Inte mindre än sju svensktränade hästar fanns på startlinjen i Prix de Chateau-Gontier, som också utgjorde tisdagens Quinte-lopp.

Trots startspår i andra ledet bakom bilen spelades Susanne Richters M.T.Joinville till klar favorit, men det var andra blågula som kom att utmärka sig mer.

Först Sylvester America som forcerades till ledningen från spår längst ut bakom startbilen.

Sedan 17-oddsaren Danne Edel som övertog kommandot strax efter att klockorna visat 1.10,4 första 1 100 meterna.

En öppning som borde ha satt sig i benen, men åttaåringen försvarade sig envetet till karriärens största seger värd nästan en kvarts miljon kronor.

Kunde blivit trippel

Dock blev det lite smolk i glädjebägaren för stall Goop som kunde tagit storslam om inte Panoramic galopperat i segerstriden mitt på upploppet och vasst spurtande måltvåan Say That Again diskvalificerats.

Istället blev M.T.Joinville näst bäste svensk som fyra efter att ha travat slutsvängen i fjärdespår från sin köposition.

Sylvester America följde med till femtepriset medan Final Oak och Michelangelo As båda galopperade i slutsvängen.

Segertiden för Danne Edel blev 1.12,4/2 100 meter autostart.

Körde optimalt

Men Björn Goop var inte färdig med det.

Tre lopp senare bekräftade han stallets hysteriska toppform när 13-oddsaren Tellmeastory lotsades till sin första triumf på fransk mark i tredje försöket.

Segern togs via en optimal styrning då Goop stack till ledningen, släppte och sedan kunde köra rakt fram i en invändig lucka från tredje inner över upploppet.

Även här var förstapriset på cirka 200 000 kronor hästens största hittills i karriären. 

 

Av Robin Johansson/Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag