Goop hyllas efter fina gesten: ”Rörd”

Theo, 11, fick fira med Björn Goop.
Foto: Mikael Kudrén

Björn Goop firade miljonsegern i Åby Stora Pris.

Då lyfte han upp Theo, 11, på vinnarpodiet och lät honom posera med pokalen. 

– Att kuskarna ställer upp för kidsen, det är så fint gjort, säger Adam Eriksson, farbror till Theo. 

Björn Goop och Moni Viking tog hem Åby Stora Pris 2022. 

Efter en hisnande repa över upploppet kunde det gyllenfärgade ekipaget lägga beslag på förstapriset tillika prischecken på 1,5 miljoner kronor. 

Segerkusken förklarade att det var mycket känslor och när han såg elvaårige Theo i publiken så bjöd han in honom i segeryran. 

Adam Eriksson, Theos farbror, berättar hur de under tävlingsdagen pratat om att det vore häftigt att åka hem med en bild tillsammans med en av hans favoritkuskar. 

– När Björn vann det där häftiga loppet så sa jag till honom att vi kanske kunde försöka ta en bild när han vunnit. Det kom lite folk och sen var alla så snälla, och från ingenstans stod ”Kudden” (Mikael Kudrén) där med en jättefin kamera och sa: ”Vill du ta en bild med Björn?”. 

”Lyfte ändå upp honom”

Mikael Kudrén jobbar till vardags på ATG och när Goop uppmärksammat vad som pågick kring vinnarpodiet så lyfte han upp Theo på scenen. 

– Det var så coolt att man knappt kunde ta in det. Han blev jätterörd och så himla glad. Theo sa att han tyckte att det var otroligt kul och coolt att träffa Björn. Att få stå på samma scen med Björn Goop var jätteroligt och lite pirrigt också, han sa att det var otroligt mäktigt, säger Adam Eriksson och fortsätter: 

– Sen vill han verkligen tacka ”Kudden” för att han tog de här bilderna och Björn, att han ställer upp på det här i det emotionella läget han redan befann sig i och att det var hans pappas födelsedag. Han lyfte ändå upp Theo och lät honom hålla i priset. Det tyckte han var helt magiskt. 

Nu finns minnet, tack vare ”Kudden” förevigat i en fotoram. 

– Jag är farbror, och även min pappa, Theos farfar, vi blev rörda också. Det var otroligt mäktigt. Det är en fin gest mot unga, det är så härligt för den yngre generationen att gå på trav live och uppleva det här med hela stämningen som var på Åby. Att kuskarna verkligen ställer upp för kidsen, det är så fint gjort. 

Goop: ”Jag uppskattar det”

Stjärnkusken själv tyckte bara att det var fint att få dela ögonblicket med en ung travfantast. 

– Det är alltid kul. Det fina med travet är att man får dela glädjen med många andra. Att det är sådana som dyker upp i vinnarcirkeln när man har vunnit ett stort lopp, det tycker jag bara är kul. Jag uppskattar det. Jag tycker att det är viktigt att vi tar hand om våra supportrar.

Han trycker på att han tycker att det är av stor betydelse att göra det man kan som förebild inom sporten. 

– Jag tyckte det var kul själv också, jag brukar ställa upp på allt, jag tycker att det är roligt när folk visar intresse för det man gör.