Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Glömde anmäla – kan gå miste om miljoner

Foto: Hannes Bergdahl / EXPRESSEN TV
Foto: Sven Lindwall

Travhästen Diamanten, som enligt trav365 ägs av Peter Forsberg och hans pappa Kent, har gjort stor succé på tävlingsbanan.

Men då han inte är anmäld till Svenskt Travderby och Premiechansningen riskerar han att gå miste om miljonbelopp i uteblivna vinstpengar.

– Jag ska inte skylla på någon annan än mig själv, säger Kent Forsberg.

Premiechansningen

Som hästägare kan du göra ett val. Om du anmäler hästen till Premiechansningen avstår du möjligheten till premielopp. Istället dubbleras de prispengar och uppfödarpremier som hästen tjänar i finalerna i några av de stora unghästloppen.

Svenskt Travderby

Diamanten är en av storfavoriterna till slutsegern i treåringsserien Breeders Crown, och ägs enligt trav365 av Peter Forsberg och hans pappa Kent.

Hästen har redan tjänat 1 562 407 kronor på tävlandet. Men kretsen kring hästen riskerar att gå miste om miljoner – han är nämligen inte anmäld till Svensk Travderby eller med i Premiechansningen.

– Det beror på mig det. Jag hade en diskussion med Svensk Travsport om att man har häst så skulle man hålla sig uppdaterad hela tiden, om att anmäla hit och dit och dit. Jag tyckte att va fan, kan man inte ha allt det där hos ST, säger Kent Forsberg.

"Missuppfattade"

Diskussion gav en ändring – mycket av anmälningarna går i dag genom ST (travförbundet) – men Kent uppfattade ändringen fel.

– E3, Kriteriet och Derbyt ligger utanför fortfarande. Så det var mitt fel, att jag inte kollade upp det. Jag trodde i min enfald att alla såna här tävlingsserier låg under Svensk Travsport, säger Kent Forsberg.

Men han vill inte skylla på förbundet, och tar på sig missen.

– Jag missuppfattade det helt enkelt. Men jag ska inte skylla på någon annan än mig själv, säger Kent Forsberg.

"Svårt att åka och titta"

Hästen har tävlat i Frankrike i stället för att vara med i de svenska unghästloppen.

– Det var på grund av missen som vi drog ned till Frankrike, det fanns inte så mycket lopp för treåringar här hemma – det var i princip bara Breeders Crown, säger Kent Forsberg.

Det måste göra att det känns extra skönt att han fungerat så bra där nere i Frankrike?

– Ja, absolut. Det enda som är synd är att det är svårt att åka och titta på honom. Men han är ju anmäld till bland annat Sprintermästaren nästa år, så vi har lite att se fram emot, säger Kent Forsberg.

Att vara med i Premiechansningen dubbliar prissumman i ett flertal unghästlopp och även om Diamanten inte är anmäld till Svensk Travderby så kan missen bli en dyr affär.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!