”Jag är blåslagen – ser inte vacker ut”

Foto: Malin Albinsson / TR Media

Ulf Ohlsson vilar fortfarande upp sig efter att ha spenderat helgen på sjukhus. 

Om inget förvärras kommer proffskusken köra ett par lopp på torsdag för att se om han är redo inför lördagens V75-omgång. 

– Jag är blåslagen i ansiktet, jag ser inte så vacker ut men jag har inte ont någonstans, säger han. 

Det var inför V75 i lördags på Åbytravet som beskedet kom att Ulf Ohlsson skulle missa samtliga av sina styrningar. Proffskusken hade hamnat på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg efter att ha svimmat flertalet gånger under lördagsmorgonen. 

Under söndagen skrevs han ut och hans sambo ATG Live-profilen Elin Gustavsson meddelade att ett par dagars vila nu väntade för Ohlsson. 

Inget V86 – men kanske V75

Den 57-åriga stjärnkusken är dock uppsatt på flertalet hästar under fliken ”kommande starter” hos Svensk Travsport i hopp om att snart vara tillbaka. Men till kvällen då det vankas V86 lär han dock inte dyka upp. 

När SportExpressen når Ulf Ohlsson berättar han att han i stället planerar att ”testköra” ett par lopp på torsdag när Örebro arrangerar V64. 

– Det känns relativt bra, det måste jag säga. Det går åt rätt håll. Jag är blåslagen i ansiktet, jag ser inte så vacker ut men jag har inte ont någonstans. Jag är tacksam att det gick så pass bra ändå. Det hade gått så mycket mer illa, så får man se det.

Vad säger läkarna?

– När de skrev ut mig frågade jag direkt när jag fick börja köra. De sa dem att jag fick bestämma själv och känna efter dag för dag. Det kan ändras rätt snabbt att man blir bra eller sämre någon dag. Man får känna efter kroppen själv när man är redo.

Vet de vad det berodde på?

– Nej, det kan de inte säga. De var blodtrycksfall och att jag gick upp hastigt och att det var det som avgjorde. Sen hade jag sådan otur att jag svimmade när jag gick från toaletten och med fart så att jag slog mig så mycket. Man tar ju inte emot sig när man svimmar så det blev en så olycklig smäll.

Planen: Testa att köra lopp redan på torsdag

Kommer de att göra några uppföljningar?

– De har röntgat huvudet och nacken eftersom jag hade lite ont efter smällen. Sen kollade de blodtrycket många gånger och det ser bra ut. Jag låg med EKG hela natten, det såg bra ut men de hade ändå på den hela natten för att se hur det såg ut. Det såg bra ut så värdena är bra. Jag vet inte, men det var väl olyckliga omständigheter.

När får vi se dig i sulkyn?

– Det var en hel del anmälningar före (olyckan) men det är inte omöjligt att jag kör något strölopp i morgon men jag tar en dag i taget. Imorse var jag lite småtrött men nu har jag gått på förmiddagen men jag känner mig bra.

– Jag har ett gäng uppsittningar redan under torsdagen i Örebro men kommer inte att köra alla lopp. Min tanke är väl att prova mig fram, typ köra tre lopp och se hur kroppen svarar. Bara så att man vet inför lördagen, det vore dumdristigt att köra alla V75-lopp utan att ha testat först, det kan ju bli ett bakslag också. Jag får utvärdera närmare efter morgondagens tävlingar innan jag definitivt bestämmer mig

Kör du på V75?

– Så ser det ut nu om jag inte skulle få något bakslag. Då får ni säkert se mig där.