Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnhästens glädjebesked efter skräckupplevelsen på V75

Oscar Berglund med Pleasure for Cash.
Foto: TR BILD / TR Media

Hela trav-Sverige chockades av bilderna på Oscar Berglunds stjärna Pleasure for Cash i söndags.

Nu kommer lugnande besked.

”Allting tyder på att framtiden är ljus”, skriver Oscar Berglund på Facebook.

Det var under V75 i söndags som Oscar Berglunds stjärnhäst Pleasure For Cash plötsligt började blöda ur munnen och togs ur loppet av sin kusk Magnus A Djuse.

Hela trav-Sverige engagerade sig i stjärnans välmående och Berglund själv var märkbart tagen efter händelsen.

– Man vill bara börja grina så klart. Det är det absolut värsta jag varit med om i alla fall. Se att en av mina hästar inte mår bra. Det är inget kul alls. Vi vet inte vad som hänt naturligtvis, men något allvarligt är det. Han blödde ur lungorna och var helt livlös hästen. Jag är glad att han står upp nu i alla fall. Men väldigt otäckt, sade han i V75 Direkt.

Men nu kommer glädjande besked från stallet.

Glädjebesked för Pleasure for Cash

Hästen har varit på veterinärundersökning och återvänt med en god framtidsprognos.

”Idag har Pleasure for cash varit och gjort en grundlig undersökning hos veterinären efter det hemska som hände i söndags. Det har berört många, inte bara oss i innersta kretsen utan stora delar av trav-Sverige slöt upp bakom Pleasure vilket har varit fantastiskt under dom här hemska och ovissa dygnen efteråt. Det har visat sig att Pleasure drabbades av plötslig förmaksflimmer”, skriver Berglund på Facebook.

Kommande veckor väntar fler undersökningar för att fastställa exakt prognos men Berglund skriver att allting pekar på att framtiden är ljus och att förhoppningarna är stora om att Pleasure for Cash kan återvända till tävlingsbanan.

Nu ska han få lugn och ro att ladda batterierna och den dag han känner sig redo själv igen kommer ni med största sannolikhet få se honom på banan igen, och ingen skulle vara gladare än han själv”, skriver Berglund.