Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Geisha Sund vann problemfritt senast

V75 på Bergsåker, lördag 6 december

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.20 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik – klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1 

V75 – del 2 

Bästa spikarna

V75-1: 15 Geisha Sund

Var ute på Bergsåkers bana förra veckan och vann utan större problem. Underlaget passar således bra och distansen är hon mer gynnad av än många andra i loppet. Det är troligen bara galopp emot Robert Berghs starka dam.

V75-5: 2 Angle of Attack

Trivdes inte riktigt med underlaget senast på Solvalla. Ingen fara med formen meddelar Robert Bergh och från ett perfekt andraspår tror vi att det är spets och slut som gäller.

V75-6: 3 Persos Smokie

Svarade för en mycket stark insats senast och har verkligen hittat stilen hos Nicklas Westerholm. Den här gången åker troligen det helstängda huvudlaget bort och då blir Persos Smokie inte lika  hetsig. Han möter inte värre motstånd nu och har lottats till ett bra läge. Mycket talar för att det blir andra raka segern på V75.

Spetsdragen

V75-2: 2 Twinkle Kronos

Twinkle Kronos är kvick ut. Och körs i ledningen denna gång.

V75-3: 3 Digital Ink

Hästen har bra facit från ledningen och dit borde han komma den här gången. Han kanske kan stjälpa favoriten Zenit Brick?

Skrällbuden

V75-1: 11 Qatrine Gel

Var bra den här årstiden i fjol och formen ser ut att vara på gång igen. Och skulle favoriten Geisha Sund ha en dålig dag stiger hon fram som en tänkbar vinnare.

V75-2: 9 Toreador

Har visat bra form på slutet och en häst i form med Kihlström i sulkyn och smygläge måste man alltid passa.

V75-4: 10 Sjö Odin

Sjö Odin gjorde det klart bra som fyra i V75 senast och har formen på topp. Loppet nu ser inte riktigt lika tufft ut och det kan vara ett rysarbud med Ulf Ohlsson.

Tänk på att...

V75-2: 6 Mellby Ess

Kommer med två raka segrar från ganska billiga lopp. Men å andra sidan har det funnits gott om krafter kvar vid segrarna och det kan nog räcka långt även på V75.

V75-6: 12 Tobacco

Var förvisso rejäl då han vann på Solvalla i slutet av november. Men nu har han haft en liten paus, har spår tolv och måste dessutom gå med skor runt om. Njaa...?