Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Går inte att lita på – men farlig felfri

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är JONAS NOREENS första tankar inför V75 på Jägersro den 2 december. 

V75-1

Notera att skor på gäller för alla. I V75-1 ska treåringar försöka hålla undan 20 meter för fyraåringar. 6 Spickleback Face har utan tvekan kapacitet för att vinna loppet. Inte helt att lita på men felfri är han med i striden. 7 Deimos Racing blir att räkna med. 2 Neelix är inte heller slagen på en bra dag.

V75-2

5 Man of Steel är en segervan herre som har inlett starkt, med blott en förlust. Bra läge bakom bilen gör honom till ett hett segerbud. 7 Cash Valley måste jag kolla upp mer under veckan. Men onekligen ser det bra ut gällande resultaten. 11 Doyoucash In är V75-härdad och kanske en luring.

V75-3

Bara nio hästar tävlar i silver vilket känns tråkigt. Skulle 5 Angle of Attack komma till ledningen har han visat många gånger att han stormtrivs. Men 4 Pajas Face som startar invändigt är dessvärre snabb från början också. 8 Trinity Lux är outsidern vid för högt tempo.

V75-4

Uppfödningslöpnigen för de tvååriga hästarna som kommit längst. Jag är förtjust i 4 Global Welcome. Kanske hade det varit bättre med medeldistans, men jag tror att han slåss om segern ändå. 3 Smokin Joe är ett hemmahopp med rejäl vinstchans. 1 Attraversiamo är fartfylld.

V75-5

Det här känns som ett öppet lopp vid första anblicken. 2 Fidagu U.R. kan starta fort och det är en viktig egenskap i jämna lopp. Säkert långt framme igen. 6 Pacific W.F. är inte heller dum för klassen och ska räknas tidigt. 7 Platon Face är väldigt stark och kommer troligen sluta i striden.

V75-6

7 Apapmand är en härlig häst som vet vad sitt jobb går ut på. Med en lyckad start känns han spännande. Men här kan nog många vinna. 3 Malkin är stark om formen sitter där och 9 Sobel Conway är ju van att möta tuffa hästar. Måste dock gå med skorna på nu ska man tänka på.

V75-7

3 Dante Boko startar tätt nu. Kommer att laddas för ledningen och väl i spets ska han ses som ett hett bud. 4 Cruzado Dela Noche var jättebra i comebacken och kommer att vara ännu bättre nu. 6 Caid Griff kommer det att ”stimmas” om en hel del. Sett fin ut som fastlåst i sina senaste lopp.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag