Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gänget träder fram: "Grät inför hustrun"

Hans G Lindskog och vinnartrion.
Foto: Hans G Lindskogs Instagram
Hans G Lindskog
Foto: Kanal 75 / KANAL 75

Ett kompisgäng var med och spelade in 43 miljoner kronor på V75.

Nu ska ytterligare några av vinnarna träda fram i tv-programmet Vinnare V75.

– Jag har varit med om dråpliga möten med vinnare, men det här känns just nu som det allra roligaste, säger vinnarambassadören Hans G Lindskog.

Vinsten på 43 miljoner var den femte största V75-triumfen genom tiderna.

Systemet var inlämnat på ATG:s andelssajt Tillsammans, där vänner och helt okända människor kan dela på kostnaderna och vinsterna. Bakom systemet, som var värt 840 kronor, stod ett gäng på nio personer, varav sju stycken av de lyckligt lottade tillhör samma kompisgäng.

Vann 43 miljoner

ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog har fått prata med tre av vinnarna. Mötet ska sändas i lördagens Vinnare V75 i TV12 och Vinnare V75 i TV4.

– Det är fantastiskt trevliga killar. Det är en osannolik historia. Jag har hållit på med det här i några år nu och har varit med om dråpliga möten med vinnare, men det här känns just nu som det allra roligaste. Det är grabbar som kämpar med att få vardagen har gå runt, de brukar spela med måttliga summor varje vecka. Och så händer det här. När jag stämplade ut i lördags var det med ett stort leende på läpparna, säger Lindskog.

– Ledaren i gänget stannade bilen och grät när han fick samtalet från sin hustru. Han sa att hon lät likadant på rösten som när han friade. Och pojken som han hade i bilen blev rädd att det hade hänt nåt och började också gråta.

"Köpte en orange Ford Mustang"

Du fick inte känslan av att rikedomen har stigit dem åt huvudena? 

– Inte på minsta sätt. De säger att deras liv har förändrats, vardagsproblemen är inte lika akuta som vanligt, men inget har förändrats i övrigt. Deras liv har blivit lättare, de har fått nya möjligheter. En av dem är engagerad i Barncancerfonden och ska kanske ge pengar dit. En annan beställde samma kväll en orange Ford Mustang som han hade tittat på i ett år. Samma kväll som de vann.

Enligt Lindskog har ATG inte fått kontakt med den nionde vinnaren.

– De vet fortfarande inte vem personen. Det kan vara så ofattbart att den nionde inte har klart för sig att han eller hon har vunnit 4,5 miljoner, säger Lindskog.