Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Galopphäst avlivad efter otäck skentur

Genrebild. Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Under tisdagsmorgonen blev en galopphäst blev skrämd av ett travekipage på Jägersros stallbacke, något även Travronden har skrivit om. 

Hästen skenade, och man tvingades avliva den efter olyckan.

– De kör hänsynslöst med två lösa hästar vid sidan, berättar galopptränaren.

Det var när travekipaget kom i hög hastighet på stallbacken som olyckan var framme. Detta berättar ett vittne för tidningen Travronden. 

– Jag såg hur fort de körde och det var alldeles för snabbt, det är inte tillåtet att köra snabbare än skritt, säger vittnet till Travronden. 

”Kör hänsynslöst”

Galopphästens tränare berättar för SportExpressen att hon anser det som något som hör till det vanliga att den utpekade travtränaren och dess personal kör ovarsamt på stallbacken.

– Hästen blev skrämd av ett fort gående travekipage i motvarv, de fick därmed kasta sig åt sidan. Hästen blev väldigt skrämd och kom lös. 

– De körde hänsynslöst men två lösa hästar vid sidan. Hästen krockade när den skenade och tvingades avlivas, säger galopphästens tränare. 

Galopptränaren berättare vidare att ägaren till hästen är mycket ledsen och att ryttaren klarat sig undan med en vrickad fot och eventuellt en lättare hjärnskakning. 

Måste skritta 

Jägersros sportchef är skeptisk mot agerandet som förorsakade olyckan. 

– Vi har regler om att vi skrittar på stallbacken och enligt vittnen ska det ha gått väldigt fort, säger sportchefen Mats Ahlqvist. 

– Det är jättetrist. I första hand är det hänsyn som gäller, kan man inte ta det så är risken stor att det händer olyckor. Det är små marginaler när man ska sammas där ute. 

Den utpekade travtränaren, vars personal ska ha kört för fort, förnekar dock att det ska ha något med hans stall att göra. 

– Det är ingen i min personal som har sett något. Vi är lika frågande som alla andra, säger personen.

”Kan inte kommentera det”

Ekipaget som skrämde galopphästen hade två hästar lösa hästar vid sidan. Brukar ni använda det? 

– Ja, det har vi gjort så länge vi har funnits på den här banan. Men det är inget som har hänt i närheten av vårt ekipage. Det kanske är någon som uppfattar det så, säger personen och fortsätter: 

– Men vi kan inte kommentera det för vi var inte i närheten, vi har inte sett det och vi har inte märkt någonting. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!