Dante Boko ensam svensk i ”Lotterian”

Publicerad

Dante Boko försvarar de svenska färgerna i Gran Premio Lotteria nästa tisdag.

Lutfi Kolgjinis topptravare startar med spår två i det tredje försöket.

Deltagarlistan som presenterades på måndagen innehöll även svensktränade duon Charrua Forlan och Västerboonthenews men de kommer inte att starta. Därmed är Dante Boko den enda svensktränade hästen i det italienska storloppet. Men ensam är stark heter det och från spår två i försöket finns alla möjligheter till avancemang till finalen som körs samma dag. Väl där hägrar ett förstapris på närmare tre miljoner kronor.

Deltagarna i Gran Premio Lotteria 2018:

Gran Premio Lotteria, försök A

1 600 meter auto

1. Probo OP

2. Arazi Boko

3. Rue Varenne Dany

4. Sharon Gar

5. Vivid Wise As

6. Miguel WF

7. Rod Stewart

8. Uragano Trebi

Förstapris: 114 520 kronor

Gran Premio Lotteria, försök B

1 600 meter auto

1. Urlo dei Venti

2. Dreammoko

3. Shadow Gar

4. Tamure Roc

5. Uno Italia

6. Valchiria OP

7. Toseland Kyu

8. Tango Negro

Förstapris: 114 520 kronor

Gran Premio Lotteria, försök C

1 600 meter auto

1. Timone Ek

2. Dante Boko

3. Trendy OK

4. Una Bella Gar

5. Skyline Dany

6. Rombo di Cannone

7. Unicorno SLM

8. Turno di Azzurra

Förstapris: 114 520 kronor

 

Av Ola Johansson/Kanal 75

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag