Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredrik Edholms tidiga tips inför V75 på Rättvik

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Rättvik.

V75-1

9 Zeolit blir kuskförstärkt och har helt klart kapacitet att runda samtliga om han är på rätt humör. 3 LL.Royal växer en klass om han skulle kunna hitta till ledningen. 1 Reven Dejavu och 8 Don't be Weak är två outsiders som borde få spårsnåla resor.

V75-2

2 Voice of Reason rekordsänkte rejält senast och har toppform. Då man drog det bästa spåret är det ett hett bud i ett öppet lopp. 5 Invader Am har varit jättebra vid segerloppen och är farlig här. 4 M.T.On Target är Oskar J Anderssons val i loppet.

V75-3

3 Seismic Wave har lottats till ett perfekt läge och slog ett par av hästarna förra helgen. Han ska vara rättmätig favorit i loppet. 10 Inti Boko är kapabel men lite väl ojämn. 2 Global Badman står för ungdomen i loppet och kan nog räcka en bra bit.

V75-4

9 Todin visade toppform vid segern senast och rent fartmässigt är det ett givet segerbud. Dock är läget chansartat. 14 Ard och 15 Grislefaksen G.L. kan runda alla på en bra dag. På start känner jag mest för 1 Ramstad Balder och 8 Grude Tilla.

V75-5

Här tror jag det finns stor chans till en skrällvinnare. 4 Borups Tornado kan vara bäst igen men det är ingen jag håller i handen. Jag varnar lite för 6 Digital Dominance som är distansgynnad och 11 Quarcia som kan mycket i ljusa stunder.

V75-6

14 Filippa B.J. har gått 1.12-tider på sistone och kan få en bra start från springspår på tillägg. 10 Global Benefit är mycket formstark och är ett segerbud med minsta klass. 9 Cash And Carry spurtade fint senast. Läget är dock lurigt. Outsider.

V75-7

7 Ferox Brick har bra kunnande och är under utveckling. Distansen är inte heller något problem. Måste räknas. 4 Speedy Cash Vicane avslutade bra efter lite positionsstrul senast. Starke 8 Jano di Quattro är en av de mest distansgynnade.