Foto: TONY RYTTAR / KANAL75
 Foto: TONY RYTTAR / KANAL75

Franske stjärnans stall brann ned till grunden

Publicerad

En av fransk travsports största legendarer, Jean-Pierre Dubois, var natten till onsdag med om en omskakande händelse. 

Det efter att hans stall och bostadshus brunnit ned till grunden. 

– Det finns ingenting kvar, säger tränaren till franska Equidia. 

Jean-Pierre Dubois, 77, är en av Frankrikes genom tiderna mest framstående travtränare och kuskar. 

Natten till onsdag upplevde fransmannen hemska scener, då hans stall, Haras de la Beauvoisinière, brann ned till grunden. 

– Det finns inget kvar, vi måste bygga upp allt, vad gäller hästarna är det dock inget problem – vi flyttar dem till ett annat stall, säger han till franska Equidia. 

Ingen till skada 

Byggnaderna ska vara på omkring 1200 kvadratmeter, och enligt den franska tidningen har både stallet och bostadshuset brunnit ned. 

Branden, som startade i selkammaren, ska enligt tidningen inte ha orsakat någon skada på varken personal eller hästar. 

Orsaken till branden är fortsatt oklar. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag