Foto: MALIN JAKOBSSON / KANAL75
 Foto: MALIN JAKOBSSON / KANAL75

Franske stjärnan till nordiska storloppen

Publicerad

Travbanorna Bjerke och Åby får franskt finbesök i sommar. 

Stjärnhästen Bird Parker är nämligen inbjuden till Oslo Grand Prix och Åby Stora Pris. 

– För mig är det nästan den hetaste hästen som finns i Europa, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen till Trav365. 

Bird Parker har firat stora framgångar under den franska storloppssäsongen i vinter, och vann så sent som den 25 februari Prix de Paris på Vinciennes. 

Nu ser den franske stjärnhästen ut att komma till Sverige. 

Enligt Bjerke.no är hästen inbjuden till storloppet Oslo Grand Prix den 10 juni, och därefter väntar troligtvis Åby Stora Pris, det skriver Trav365.  

"Skulle vara fantastiskt" 

– Det känns skitbra, för mig är det nästan den hetaste hästen som finns i Europa, och det känns jättebra. Det känns bra att kunna bygga loppet kring ett sådant namn. Jättekul faktiskt, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åby, till sajten. 

Bjerkes sportchef, Arnlioth Heltberg, berättar att han har goda förhoppningar om att få hästen till det norska storloppet. 

– Medeldistans är Bird Parkers distans, och Bold Eagle får vi ju inte hit, så det var ganska enkelt att bjuda in Bird Parker. Det är en häst vi haft ögonen på länge och det skulle så klart vara fantastiskt, säger han till Trav365. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag