Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Franske stjärnan till Åby Stora Pris

Foto: LJ / TR Media

Milligan's School och Makethemark är redan klara. 

Nu är även den franske kanonen Carat Williams klar för Åby Stora Pris. 

– Han är mycket stark och tål att göra allt grovjobb själv, säger tränaren Sébastien Guarato.  

I dagarna berättade ägaren Pierre Pilarski att den franske stjärnhästen Bold Eagle, som tränas av Sébastien Guarato, inte kommer resa till Sverige för att delta i Hugo Åbergs Memorial och Åby Stora Pris som tidigare var uttalat. 

Nu är en annan Guarato-tränad fransk stjärna klar för loppet. 

Sjuårige Carat Williams har tjänat in över tio miljoner under karriären, och är nu klar för det svenska storloppet. 

– När Bold Eagle/Sébastien Guarato fick ställa in den påtänkta starten i ÅSP (Åby Stora Pris) så var det mycket tacksamt att Sébastien valde att skicka en annan mycket bra häst i stället till vårt lopp. Carat Williams blir en riktig attraktion då det är första gången han startar i Norden. Det är ju en riktig vass stayer vilket han bevisande inte minst i årets upplaga av Prix de Paris då han var trea efter Prix De Amerique vinnaren Belina Josselyn, säger Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande. 

Sébastien Guarato menar att den långa distansen är ultimat för stjärnhästen. 

– När distansen i Åby Stora Pris gjordes om till långlopp tänkte jag genast att detta loppet skulle passa Carat Williams perfekt. Han är mycket stark och tål att göra allt grovjobb själv. Han kan öppna normalt bakom bilen men sedan kan han köras mycket offensivt om det behövs sista 2000m. Carat Williams tränar mycket bra för dagen och Åby Stora Pris blir ett spännande lopp för honom.

Åby Stora Pris 2019 – de är klara

Milligan's School

Makethemark

Carat Williams