Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Franska superstjärnan gör sitt sista lopp

Foto: Trav & Galoppronden

2 augusti kommer stjärnhästen Bold Eagle göra sin sista start.

Det bekräftar ägarna för franska tidningen Le Parisien.

I den franska stjärnhästens senaste start i Prix René Ballière tröttnade Bold Eagle rejält och blev bara sjua i mål. Det var hingsten sista start på Vincennes. Efter loppet tog ägarna beslutet att ställa in den planerade satsningen mot Nordamerika i höst.

Det var Le Parisien-journalisten Romain Porée som gick ut med beskedet på Twitter efter att ägaren Pierre Pilarski bekräftat det. 

Hästen sista start i karriären blir i belgiska Mons i Grand Prix de Wallonie den 2 augusti med skötaren Hugues Monthule i sulkyn. Därefter väntar avelsarbete för världsstjärnan.

”Kämpar inte som en champion längre”

– Kusken Eric Raffin uttryckte att hästen inte kämpar som en champion längre och därför har ägarna tagit beslutet. Han är fortfarande den meste Grupp I-vinnaren någonsin i Frankrike och en världsstjärna av stora mått. När han inte tävlar kan avelsarbetet expanderas till även USA och Australien och antalet märrar som kan betäckas ökar från 200 årligen till 400 årligen, säger Francois Jamier som driver France Trotting AB (tidigare Hingstdepån där Bold Eagle bokas).

Bold Eagle (e. Ready Cash) har vunnit 46 lopp varav 21 Grupp I-lopp (innefattande två Pd'A-segrar), sprungit 1.08,4 och tjänat 4 980 467 €.

https://twitter.com/romainporee/status/1275107697583685632?s=20