Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Franska stjärnan siktar på Elitloppet

Jean-Michel Bazire.
Foto: LJ / TR Media
Jean-Michel Bazire, här bakom Belina Josselyn.
Foto: JB AUTISSIER / PANORAMIC / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST

Dorgos de Guez lattjade hem Prix Jamin på Vincennes i helgen.

Nu tar Jean-Michel Bazires stjärnvalack sikte mot Elitloppet.

– Jag tror till och med att han är en bättre häst än Cleangame, säger Bazire till Sulkysport.

Jean-Michel Bazires nioåriga valack Dorgos de Guez lattjade enkelt hem Prix Jamin, med 90 000 euro i förstapris, på Vincennes i går.

Nu skriver Sulkysport att den franske stjärnan tagit sikte mot Sverige och Elitloppet i slutet av maj.

– Nästa start blir i Criterium de Vitesse de Basse Normandie i Argentan den 2 maj och om han gör det bra där siktar vi på Elitloppet, säger Jean-Michel Bazire till sajten.

Franska stjärnan mot Elitloppet

Loppet avgörs över Elitloppsdistansen 1 609 meter och det blir första gången Dorgos de Guez testar på att löpa den engelska milen.

Gör han bra i från sig där kan det alltså bli start i Sverige om dryga månaden för valacken som tagit 30 segrar på 65 starter i karriären.

– Dorgos de Guez kändes fantastisk. Jag tror till och med att han är en bättre häst än Cleangame, säger Bazire till Sulkysport.

Sajten skriver också att det redan är klart med kusk inför en eventuell Elitloppsstart: travvagabonden och profilen Jos Verbeeck.