Foto: TV4
 Foto: TV4

Franska stjärnan klar för Elitloppet

Publicerad

Prix d'Amerique-vinnaren Readly Express är redan klar för Elitloppet. 

Det är nu även den franska stjärnhästen Uza Josselyn. 

Det bekräftade Solvallas sportchef Anders Malmrot i direktsändning. 

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse för dem, berättar Anders Malmrot i TV4. 

Efter segern i Prix d'Amerique var Readly Express fram tills lördagen ensam häst om att vara klar för Elitloppet. 

Under lördagskvällen blev en till häst klar. 

Nämligen den franska hästen Uza Josselyn – som imponerade på Solvallas sportchef Anders Malmrot under dagens seger i Prix du Plateau de Gravelle. 

"Ett rungande ja" 

– Hon är ruskigt bra. Hon har allt och jag tror hon kommer passa perfekt på Solvallas 1000-meters bana, säger Malmrot i TV4:s sändning. 

Någon tvekan från kretsen bakom hästen när Malmrot ställde frågan var det inte. 

– Svaret var ett rungande ja. De skrek i kör. Det var en dröm som gick i uppfyllelse. De har längtat efter en häst som kan ge sig ut på en Skandinavien-turné. De tyckte det var helt fantastiskt, berättar han. 

"Blir en väldigt fin krydda"

Klart är dessutom att det blir Alexandre Abrivard som kör hästen. 

– Det blev klart under vårt samtal. Han är jätteduktig och har kört henne till alla segrar hon tagit, säger Malmrot och tillägger: 

– Det här blir en väldigt fin krydda till Elitloppet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag