Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan straffas – efter miljonsegern

Drole de Jet i vinnarcirkeln tillsammans med Pierre Vercruysse och skötare. Foto: Kanal75

Det blev högdramatiskt när Europaderbyt skulle avgöras på Solvalla. 

Segern gick till slut till franska Drole de Jet efter ett svettigt upplopp. 

Skrällsegern kunde dock ha uteblivit – efter loppet diskuterades det huruvida den franska hästen skulle diskas eller inte. 

– Han flyttar ut oss ett helt spår, säger tränaren till tredjeplacerade Monark Newmen, Fredrik Persson, i TV12:s tv-sändning. 

Den största favoriten inför V75:s fjärde avdelning, Europaderbyt, var Global Trustworthy. 

Någon andra raka seger blev det dock inte för Timo Nurmos, som vann EM för femåringar med Readly Express. Hästen galopperade från start och orkade aldrig hämta in försprånget till övriga hästar som blev för stort. 

I stället blev det den franska hästen, Drole De Jet, som körde i ledning. 

"Känns hårt att diska" 

Upploppet blev sedan dramatiskt och framför allt var det Fredrik Perssons Monark Newmen och en vilt spurtande Born In The U.S.A. – som gjorde upp om segern med den franska hästen. 

Drole De Jet lyckades med nöd och näppe hålla undan och var först över mållinjen. 

Diskussionen efter skulle dock mest handla om en incident tidigare i loppet – där Drole De Jet såg ut att tvinga övriga hästar flytta ut ett spår. 

– Fredrik Persson behöver inte korrigera jättemycket och därför känns det som att det skulle bli hårt att diska, säger experten Jennifer Tillman TV12:s sändning. 

Får böta 39 000 kronor 

Någon diskvalificering blev det inte heller – och hästen tilldömdes segern. I stället får kusken Pierre Vercruysse sammanlagt böta 39 000 kronor. 

Fredrik Persson, som kom trea med Monark Newmen, var inte helt ense med experten.  

– Han flyttar ut oss ett helt spår, det gör han ju. Jag ska ha ledningen, alla hästar får flytta ut, säger han och fortsätter: 

– Jag kunde väl köra för fullt. Men jag vet inte om det blivit annorlunda om han blivit tvungen att hålla sig på innerspår, om han hade tappat fart. Det kan ingen säga.

Persson var annars nöjd med sin hästs insats. 

– Fantastisk insats, strålande, vilken kämpe det är, säger han. 

Stor glädje alltså för Pierre Vercruysse som förmodligen kan leva med böteslappen efter att ha tagit hem vinstsumman på 1,9 miljoner kronor.  

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!