Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frankrikes bästa kusk kör min vinnare här

Eric Raffin
Foto: Malin Albinsson / TR Media

Vi vänder som vanligt blickarna mot Vincennes under fredagskvällen som ger oss ett mycket intressant High Five-lopp.

I loppet med det snärtiga namnet Prix Tropical Night Session (Prix Titania) är det femton stycken sju- till tioåriga hästar som ska göra upp över 2850 meter. Startmetoden är fransk voltstart och hästarna får inte ha tjänat över 231 000 euro. På förhand känns loppet något skiktat och det finns några bra favoriter, men jag har också hittat någon skrällkandidat som kan dra upp värdet på kupongen en hel del…

■ Min vinnare är 12 Faredgio Menuet. Jag har svårt att hitta några minusfaktorer på den här favoriten. Han står bra inne i loppet, Frankrikes bäste kusk Eric Raffin hoppar upp i sulkyn och leveransen från Faredgio Menuet är på en oerhört jämn och hög nivå. Han missar väldigt sällan pallen (åtta pallplatser varav tre segrar de senaste tio loppen) och i det här loppet går han möjligtvis ner lite i klass jämfört med tredjeplatsen senast. En bra favorit helt enkelt.

■ En häst som bör gå framåt formmässigt till detta lopp är 2 First du Bois. Det är lite av en segerstaplare som vunnit 14 av 36 lopp i karriären och kommer hit med två raka segrar. Det här sjuåringen har haft lite problem genom karriären men såg fin ut vid segern senast och bör gå framåt med det loppet i kroppen. Pierre Yves Verva körde till seger senast och får chansen igen, och trots att han står halvtufft inne i loppet borde platschansen vara god.

7 Formi kommer också han med två raka segrar och näst senast vann han med samma förutsättningar just här på Vincennes. Efter det gick han ut och tog en seger på Cavaillon av bara farten. Visserligen är motståndet betydligt tuffare den här gången, men med hans toppform ska man inte räkna bort honom från toppstriden ändå.

11 Flash Gordon var ute i förra fredagens High Five-lopp och spurtade då bra in som fyra. Han visade att formen är intakt och kan David Thomain ge honom en fin resa så kommer spurten bita bra igen.

■ Avslutningsvis tar jag också med skrällbudet 9 Erolina. Det här åttaåriga stoet är väl ingen världsstjärna, men hon är travsäker och stabil. Det är väldigt långsökt att hon ska ha med segerstriden att göra, men Christophe Martens är en skicklig kusk som vet vad som gäller, så får hon bara rätt resa ser jag det inte som omöjligt att hon smiter med till en femteplats och spetsar utdelningen lite!

Ranking: 12-2-7-11-9.