”Från detta läget blir det väldigt chansartat”

Johan Untersteiner.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Cyber Lane.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Senast var han två bakom Who’s Who i Hugo Åbergs Memorial. 

Nu ska Cyber Lane ut i Sommartravets final på Rättvikstravet.

– Han är absolut en av hästarna som ska räknas, säger Johan Untersteiner.

Denna upplaga av Sommartravets final blev tunn.

Endast elva ekipage varav sex av dessa står i den bakersta fållan. Färre hästar att runda är en fördel för topphästarna på dubbla tillägg.  

Johan Untersteiners stjärna Cyber Lane (V75-6) har femtespåret på den bakersta volten. Hästen har faktiskt inte startat i voltstart sedan 2016. 

– Han inledde karriären med tre voltlopp, efter det har det bara varit autostart. Han är dock en klok häst som brukar sköta sig. Jag är inte orolig, även om spår fem kanske inte var det man hoppats på, säger Johan Untersteiner.

”Positivt med litet fält”

Han är märkbart uppåt på sin stjärnas chanser. 

Cyber Lane gick bra och satt i Who’s Whos rygg hela vägen senast på Jägersro. Han har vunnit två av sex lopp i år, och varit tvåa i ytterligare två. Den åttaårige valacken har nu sprunigt in över 14 miljoner kronos för Untersteiner. 

– Han har gått ett lättare jobb efter senast och känns bara bra. Nu blev det få hästar och för vår del är det positivt med ett litet fält. Det är några bra emot, men jag tycker Cyber Lane är en av hästarna som räknas. 

Att hästen startar nu betyder också att han inte kommer dyka upp i Åbys Stora Pris.

– Vi valde mellan detta och Åby och landade här. Framåt har vi siktet inställt på STL Open i september och Svenskt Mästerskap i oktober.

”Blir väldigt chansartat”

Cyber Lane är dock inte ensam om att göra resan från Halmstad till Rättvik. Johan har även med sig 12 Kick the Dust Ås  (V75-7) i Bronsdivisionen, som kommer från en andraplats på Tingsryd senast.

- Han kommer med fin form, men från detta läge blir det väldigt chansartat. Jag tror han gör en bra prestation och vi får se hur långt det kan räcka, avslutar Untersteiner.