Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fräcka spikar löser en ovanligt svårlöst V75

Foto: Matilda Öhrman/Travronden / Travronden

Vi behöver nya grepp för att sprida positiva vibbar om travsporten.

På V75 är vi fräcka och spikar oss ur en ovanligt svårlöst omgång.

Negativ uppmärksamhet helt i onödan. Ibland känns det som att vi har förtvivlat svårt att få fram allt positivt inom vår sport. Senaste exemplet är avstängningen av Tobias Eklöf som blivit en mediasnackis.  

Eftersom jag redan sagt min mening i artiklar om det fallet tänkte jag inte ta upp det här. Men det känns som ett tråkigt agerande när man nästan systematiskt verkar jaga småförseelser och mindre utövare men tittar konsekvent åt andra hållet vid de riktigt allvarliga frågorna. Är det likhet inför lagen?

Istället tänkte jag lansera en idé hur vi vänder debatten till nya infallsvinklar och positiva vibbar. 

Jag är i grunden svag för Viasats Hockeystudio och hur man bevakar NHL. Varför kan inte vi travintresserade få ett liknande tv-program?

Ett program med roliga infallsvinklar som stimulerar intresset. Ett program som kommer närmare sporten och lyfter fram allt som är bra. Som är på plats där det händer, i Sverige och internationellt, och där positiva programledare som Per Skoglund ger intervjuer med tränare och ägare.

Jag förstår att ett sånt program inte platsar i en bred tv-kanal men tror webben räcker mer än väl. Och att det finns ett stort behov bland både häst-ägare och publik att se det. 

Travsporten äger ju faktiskt ett eget tv-produktionsbolag. Hur svårt ska det då vara att satsa på ett format för de travintresserade?

Ett gäng svenskar åker ned till Vincennes för att starta i Masters-finalen på lördag efter ett smidigt upplägg med flyg till Paris på fredag eftermiddag med retur söndag vilket blir skonsamt både för personal och djur.

Själv har jag med Mindyourvalue W.F. som jag tycker känns lite spännande även om loppet blev tufft, min häst trivs på Vincennes.

Åtminstone en kul platsskräll hoppas jag att han kan vara.

Själv är jag redan på plats i Frankrike för auktionen i Deauville som alltid är rolig att besöka genom sitt välsorterade upplägg. Hittills har det blivit fyra köp och då återstår den mest spännande dagen, med avkommor efter de nya hingstarna.

I Sverige är Wenngarn det närmaste vi kan komma men jag hoppas att den nya auktionen på Åby i samband med SM ska kunna toppa den.

En bra auktion skapar en positiv känsla kring hästägandet och skapar förväntningar som gynnar travsporten.

Upplevelsen och känslan auktionsdagen är snarlik den hästens första tävlingsdag.

  

Lördagens V75-omgång ser svår ut på förhand:

V75-1: Ett lurigt lopp inleder. Den modige börjar med spik på 2 Maximus M.M. men annars svårt att ranka så den fege tar alla.

V75-2:  1 Dixie Brick har strulat mycket tidigare men bra läge och form nu. Som storfavorit dock värd att gardera, framför allt med 12 Ginny Weasley men här är det läge för skräll.

V75-3: Ännu ett mycket svårt lopp och samma lösning som i första. Spik 2 Lolee Trizzofrock kan vara jackpott för annars lika bra ta alla.

V75-4: Tipset till 14 Lukas Rauen. Garderingsbud för de med råd är 2 Spang Viktor och 12 Don Viktor.

V75-5: Ännu ett lopp där jag vill utfärda skrällvarning. Jag rankar 4 Coburg Hanover, 1 Corroded och 8 Silent Hill först, men strecka så många som börsen tillåter. 

V75-6: Storfavorit är 6 Dreammoko och till den procenten måste han garderas. Ta åtminstone med 8 Diamanten och 1 Going for Gold Zaz.

V75-7: Avsluta med ett fräckt lås på tre hästar, 4 Weekend Fun, 6 Höwings Star och 11 Very Kronos.