Antoine Griezmann
Antoine Griezmann

Fotbollsstjärnans oväntade lyxköp

Publicerad

Antoine Griezmann är mest känd för sitt fotbollsspelande. 

Nu verkar den franska landslagsmannen ha hittat ett nytt intresse. 

I lördags avslöjade fotbollsstjärnan att han investerat i en galopphäst. 

– Antoine Griezmann berättade att han var intresserad av att investera i ett fullblod som kunde köra direkt, säger tränaren Philippe Decouz till Paris-Turf.  

Det var i helgen som den franske fotbollsstjärnan Antoine Griezmann publicerade en bild på sitt Twitter-konto – som fått stor spridning. 

Griezmann, som till vardags håller till i den spanska klubben Atlético Madrid, har köpt en häst. 

"Fick en bra känsla" 

Hästen det rör sig om är den franska galopphästen Tornibush, som ska tränas av  Philippe Decouz. För den franska tidningen Paris Turf berättar han att det var fotbollsstjärnans pappa, Alain Griezmann, som tog första kontakten. 

– Han kom till stallet en morgon för tre veckor sedan och jag fick en bra känsla. Familjen har bra värderingar som sport, arbete och en vilja att göra allt, säger han till Paris Turf. 

"Tänkte att han borde passa"

Enligt Philippe Decouz ska fotbollsstjärnan själv ha önskat en häst som var redo att tävla direkt. 

– När Antoine Griezmann berättade att han var intresserad av att investera i ett fullblod som var redo att köra direkt tänkte jag att Tornibush borde passa, säger han till den franska tidningen. 

"Besökte honom i en timme"

I lördags var Antoine Griezmann på plats för att träffa hästen. 

–  Antoine kom och besökte honom i en timme för fotografering. För närvarande får färgerna inte offentliggöras, säger Philippe Decouz. 

 

https://twitter.com/AntoGriezmann/status/906464142160269313

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag