Första tanken: Det lär bli ett rivigt lopp

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Fredrik Edholms tidiga tankar

V75-1:

6 Floyd B.Boko har ett springspår och skulle han få en bra start kan det räcka till seger igen även om han gått upp en klass. 11 Walle West är i fint slag och ska inte glömmas bort även om han fick ett tufft läge. 2 Axel Wadd och 4 Frisco Flame är två formstarka outsiders.

V75-2:

7 Tahayas Blue Amber är inte helt pålitlig, men i ett sådant här lopp ska hon ha sund vinstchans såvida hon sköter sig. 4 Hankypanky Frances har fin form och är en luring. 9 Mellby Exotic och 12 Oceanic Clearence tillhör de bättre hästarna i loppet.

V75-3:

Oskar Svanbergs 1 Leonas Sami var ett stallskrik i lördags men gjorde bort sig. Ska dock passas noga nu. 3 Under The Table, 7 Sete och 8 Joker Tooma är tre bra hästar som man bör ha med i beräkningarna i det här öppna Klass II-försöket.

V75-4:

Kallblod utspridda på tre volter. 11 Art Nökkve har varit fin i tvåa raka segrar, båda på barfotabalans och tävlar han så även på lördag ska han ses med bra segerchans. 10 Vestpol Gladiator är jämn och säker och ska ses med bra chans att vara bland de tre främsta.

V75-5:

Örjan Kihlström sitter upp bakom 10 Whitehouse Express som galopperade bort sig i comebacken men såg fin ut i övrigt. Får tipset. Men Roger Walmanns duo 2 Beppe Am och 3 Raffinos kan bli tuffa konkurrenter när det drar ihop sig till upploppet.

V75-6:

Prins Daniels lopp med en Elitloppsbiljett i potten ser ut att kunna bli ett rivigt lopp. 4 Shadow Woodland är obesegrad efter två starter i år och har fått spår invändigt om de tuffaste hoten. Kan bli avgörande. 5 Target Kronos och 7 Wild Honey är tidiga bud.

V75-7:

Ett vidöppet sprinterlopp avslutar jackpott-omgången. 2 Antonio Tabac, 4 Donatella Center och 5 Önas Igor är en trio som visat form och som har fina lägen och det är högst troligt att vinnaren finns bland dessa. 8 M.T.Insider är en luring trots läget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag