Försäljningschefen: 'Det är ett rent turspel'

Foto: ATG.se
Katarina Widman. försäljningschef på ATG.
Foto: Kanal 75

ATG har infört spel på virtuella hästar.

Hastigt på måndagsmorgonen kom det upp på ATG:s hemsida, och nu kan vem som helst spela på låtsasdjuren för att hoppas på turen – med tre minuter mellan loppen.

– Tiden mellan loppen gör att det inte driver spelmissbruk i lika stor utsträckning, säger ATG:s försäljningschef Katarina Widman.

Virtuella hästar har varit en snackis inom trav-Sverige i princip hela året. Frågorna har varit många; när ska det komma, hur ska ATG förklara att det inte är spelmissbruksfrämjande, och finns det någon möjlighet att gå plus över tid?

Svaren är nu här.

De virtuella hästarna tändes på atg.se under måndagsmorgonen, och plus över lång tid är statistiskt omöjligt att gå – då det hela är fullständigt grundat på tur och återbetalningen är 80 %.

– Det är ett rent turspel, säger Katarina Widman på ATG.

"Ny typ av kunder"

Vad är syftet med det här?

– Den främsta anledningen är att vi vill ju skapa spännande och engagerande spelupplevelser, och det här är ju ett led i det. Det kompletterar vårt utbud, och det är ett helt nytt typ av spel som kommer attrahera en ny typ av kunder till ATG. Det är ytterligare ett sätt att skapa större intäkter till hästsporten, säger Widman.

Angående hur mycket det drar in, omsättningsmål och dylikt vill inte Widman gå in djupare på.

– Omsättningen är inget som vi kommer kommunicera ut i dagsläget. Men vi har lagt en marknadsplan för det.

Är detta inte främjande för spelmissbruk?

– Vi har varit väldigt noga med att kommunicera med att vi inte vill jobba med så kallade röda produkter. Det är inte heller det här spelet. Det finns vissa tilltag och parametrar som vi har tittat på för att det inte ska vara ett rött spel, och en sån parameter är bland annat tiden mellan loppen, och att du inte kan spela sammanhängande i mer än fyra timmar. Dessutom handlar det om en maxinsats: du kan inte spela för mer än 10 000, och inte vinna mer än 100 000 kronor.

"Bra sätt att öka intäkterna"

Widman utvecklar:

– Det som man har identifierat är just de här delarna jag sa, att man inte kan lägga spel hela tiden som en enarmad bandit. Så tiden mellan loppen är viktig för att inte driva spelmissbruk i lika stor utsträckning. Det finns ett verktyg som vi jobbar med, GamGard, där vi lägger in det här parametrarna för att säkerställa att det inte leder i lika stor utsträckning till spelmissbruk - för det vill vi ju inte.

Kan det bli V75 med virtuella hästar?

– Vi har börjat nu med enloppsspel med fasta odds. V75 är en helt annan spelform som bygger mer på totalisatorn, en helt annan spelform.

Innebär det här några utgifter för ATG?

– Vi ser det här som en investering, och det är så klart att det har funnits en investeringskostnad i det. Det som är beräknat att ge tillbaka är så mycket mer. Målsättningen är att det här ska bli ett bra sätt för oss att öka intäkterna.

Trav365 var först med att rapportera om nyheten gällande virtuella hästar.