En av skrällarna som prickades in var Sheilah Laday i V86-4 Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON, KANAL75En av skrällarna som prickades in var Sheilah Laday i V86-4 Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON, KANAL75
En av skrällarna som prickades in var Sheilah Laday i V86-4 Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON, KANAL75
När Calle Crown tog hem den sista avdelningen var miljonsegern ett faktum Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSONNär Calle Crown tog hem den sista avdelningen var miljonsegern ett faktum Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON
När Calle Crown tog hem den sista avdelningen var miljonsegern ett faktum Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Förre SHL-spelaren vann 3,2 miljoner kr

Publicerad

Endast två system prickade in alla rätt på V86 i går. 

En utav dem var en före detta SHL-spelare – som drog in 3,2 miljoner kronor. 

– Hjärtat dunkade väl i 190 inför upploppet, säger spelaren, som valt att vara anonym. 

Onsdagens V86 på Åby och Solvalla blev en skrällfylld kväll. 

Inför det sista loppet fanns det bara tre system kvar som hade chansen att få alla rätt – och därmed kamma hem miljonvinsten. 

Två system lyckades och ett utav dem var gjort av en före detta SHL-spelare, som plockade hem en sammanlagd vinst på knappt 3,2 miljoner kronor. 

"Då kände jag att det kunde hända grejer" 

Kupongen lämnades in i sista minut. 

– Jag gick in på ATG vid 20:18 ungefär och tänkte: "Fan det är ju onsdag och V86 i dag", sen såg jag att det var spelstopp vid 20:30 så jag började göra en rad. Då var väl klockan kanske 22 över. 

Till spelarens stora glädje hann raden lämnas in, där han bland annat valde att spika Han Herred i den sjätte avdelningen och Calle Crown i den sista. 

Inför sista loppet, som Calle Crown vann – var nervositeten stor. 

– Hjärtat dunkade väl i 190, inför upploppet kände jag att det kunde hända grejer. Så det var riktigt häftigt. 

"Sa till min fru att jag inte hade spelat" 

I samma lägenhet satt hans fru och kollade på ett annat tv-program, hon var helt ovetandes om att raden lämnats in. 

– Hon satt på andra sidan vardagsrummet och tittade på tv och ville att jag skulle titta på samma program som henne. Hon frågade om jag hade spelat, men jag svarade att jag inte hade gjort det. När det sedan var 50 meter kvar ställde jag mig upp och skrek: "Jaaaa, vi vinner flera miljoner". 

Hur reagerade hon då? 

– Hon blev ju chockad och förstod väl inte förrän hon såg på kvittot att vi vunnit så mycket pengar. 

Hur ska ni fira detta? 

– Något roligt ska vi väl göra. Det blir förmodligen någon resa med hela familjen. Men annars får man försöka vara sparsam, man spelar ju inte hockey längre, säger han och skrattar. 

 

Miljonraden på V86

V86-1: 9 Jairo

V86-2: 4 Valeur

V86-3: 9 Raggamuffin

V86-4: 8 Sheilah Laday

V86-5: 8 Shestheonetrot

V86-6: 2 Han Herred

V86-7: 5 Kund Edward

V86-8: 5 Calle Crown

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag