Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förklaringen: Stjärnan var sjuk i derbyfinalen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Foto: LJ / TR Media

Derbyfavoriten Campo Bahia fick inte alls till det i den klassiska fyraåringslöpningen på Jägersro. 

Hingsten slutade oplacerad med galopp – och nu vet tränare Conrad Lugauer varför hästen inte var på topp. 

– Han hade ett virus och kunde inte göra sig själv rättvisa, säger han till Trav365.

Många var det som trodde att Conrad Lugauers fyraåriga hingst skulle stå som segrare i Svenskt Travderby 2019. 

Men det blev inte alls som kretsen kring hästen hade tänkt sig. Derbyfavoriten inledde loppet med galopp – och kom tillbaka men räckte inte till för att segerstrida. 

Efter loppet besökte stjärnhästen veterinären, och i en intervju med Trav365 berättar tränare Conrad Lugauer om utfallet: 

– Jag fick svar från min veterinär Jonas under måndagen och han berättade att Campo Bahia hade ett virus. Alla som förstår något om detta vet att det påverkar hästens prestation kraftigt, säger han till tidningen. 

”Känns pigg och fin hemma” 

Men chans till revansch finns i Europaderbyt och Conrad Lugauer hoppas att hästen ska vara i rätt slag tills att de kvalen körs: 

– Nu ska blodvärdena bli stabila och jag hoppas att han återhämtar sig på rätt sätt och blir kvitt sitt virus. Han känns pigg och fin hemma på gården men självklart var det viruset som hämmade honom under derbyt, säger Lugauer till Trav365.