Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förbundspamp väljer att sluta

Foto: / KANAL75

Svensk Travsports ordförande Hans Ljungqvist lämnar sin post, det rapporterar Sulkysport.se.

Och förbundet har svårt att hitta ersättare – på grund av näthat.

– Det gör ju att det finns en del personer som aldrig skulle sätta sig i en sådan situation, alltså kompetent duktigt folk på hög nivå som inte skulle ta på sig detta. Det är ett problem på sikt, säger Jan R. Larsson 

Under torsdagseftermiddagen kom beskedet att Hans Ljungkvist har avböjt omval gällande positionen som ordförande i Svensk Travsport. 

– Vi gick ut med ett brev till samtliga medlemmar i Svensk Travsport i tisdags och berättade att Hans Ljungkvist och Arendt Cederqvist har meddelat, att de inte står till förfogande för en ny period, säger valberedningens ordförande Jan R. Larsson  till Sulkysport.

"Två problem som försvårar"

Valberedningen, som består av Jan R. Larsson, Camilla Allsén, Stig H Johansson, Marita Arvidsson och Anders Törnkvist har dock inte fått in särskilt många förslag till ersättare. 

Valberedningens ordförande menar att näthat är en av anledningarna till att det är svårt att rekrytera. 

– Som vi ser det finns det framför allt två problem som försvårar att få in namn till styrelsen. Det ena är det näthat som finns. Personer som sitter på de här positionerna får rätt mycket kritik – rätt eller fel kan man förstås diskutera – och det gör ju att det finns en del personer som aldrig skulle sätta sig i en sådan situation, alltså kompetent duktigt folk på hög nivå som inte skulle ta på sig detta. Det är ett problem på sikt, säger Jan R. Larsson till Sulkysport.

"Tar mycket tid"

– Det andra och framför allt de senaste åren har det tagit oerhört mycket tid för de som är med i ST:s styrelse, fortsätter han. 

Förutom Hans Ljungqvist så slutar även Arendt Cederqvist. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!