Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förbundet ändrar – efter startkaoset

Foto: TR Media

I första försöket till Elitloppet blåstes det omstart när Björn Goop och Dreammoko riskerade flygande start efter kort galopp. 

Ett beslut som möttes av hård kritik. 

Nu ändrar Svensk Travsport reglerna från och med 1 juli 2018. 

I första försöket av Elitloppet utlöstes ett stort kaos när det flera gånger blåstes för omstart, bland annat riskerade Björn Goop flygande start med Dreammoko efter kort galopp. 

Kaoset gjorde att det blev stressigt för elitloppshästarna och efter loppet var många kritiska till att startpersonalen inte haft mer känsla. 

Ändringar från 1 juli 2018

Idag kom Svensk Travsport med beskedet att man från och med 1 juli 2018 ändrar reglerna för dålig anslutning bakom startbilen. 

Det efter att reglementskommitténs senaste möte tagit beslutet att ändra arbetsbeskrivningen och bestraffningarna vid dålig anslutning bakom bilen – efter ett förslag från TR (Travtränarnas Riksförbund). 

”Det blir verkligen viktigt”

Förändringarna innebär att det endast blir omstart för dålig anslutning/flygande start när man med säkerhet kan bedöma att ekipaget fått en flygande start. Det meddelar Svensk Travsport på sin hemsida. 

– Det vill säga att vi får vänta ett femtiotal meter efter start innan vi trycker för omstart. Här blir det nu verkligen viktigt att måldomarnämnden och starten samarbetar, så att måldomarnämnden är med och hjälper till och avgör om det är flygande start, säger Staffan Falk, domarbas på Svensk Travsport, i ett pressmeddelande. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!