Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Croon: Har haft olika scenarion framför oss

Det har länge ekat tomt på landets travbanorFoto: Josefin Johansson/Expressen
Maria Croon, vd Svensk TravsportFoto: Maria Holmén/ TR BILD

Regeringens nya besked rörande idrottsevenemang välkomnas av Maria Croon, vd för Svensk Travsport. 

Under onsdagen kommer banrådet att sammankallas för att diskutera hur publik ska släppas in på landets banor: 

– Samlat är det positivt att vi successivt kan börja välkomna folk att ta del av travsporten. 

Regeringen kom under tisdagen med ett nytt besked där sittande publik på idrottsevenemang kommer att utökas till 500 personer. Ett beslut som kommer att gälla från den 15:e oktober. Något som öppnar upp för att publik ska kunna släppas in även på landets travbanor. 

– Det ligger i linje med den riktning som har diskuterats i några veckor. Vi har tillsammans med alla banor haft olika scenarion framför oss beroende på vilka olika riktningar som det kan komma att bli. Det är klart att det är väldigt positivt att det ser ut som att vi successivt kan börja välkomna folk att ta del av travet på plats också, säger Maria Croon, vd Svensk Travsport. 

Banrådet ska samlas på onsdag

Croon berättar vidare att det nu gäller att bestämma hur man ska släppa in publik på ett säkert sätt som följer riktlinjerna: 

– Imorgon har vi ett banråd där vi kommer att diskutera det här och tillsammans förbereda för det troliga beslut som verkar komma. Vi har förberett med olika strategier för hur man kan öppna upp och samtidigt följa de nya reglerna. Det gäller att hitta rutiner för det och det har vi haft olika scenarion för. Det kommer vi att stämma av i banrådet tillsammans imorgon. 

Då kommer det mer besked om vad det innebär för varje bana efter det mötet?

– Ja precis. Men samlat är det positivt att vi successivt kan börja välkomna folk att ta del av travsporten.