Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Foppas" stjärna flyttas från Bergh

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ANNA FRIBERG
Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Peter Forsberg väljer att flytta sin dyrgrip Diamanten från Robert Bergh.

Detta eftersom nya personer anslutit till ägargänget, och de vill ha den i Stockholms-området. 

– Det stämmer och det är för att de nya ägarna, och även vi då, vill ha hästen i Stockholm, vi flyttar ju fler hästar också, säger Kent Forsberg.

Peter Forsberg och hans pappa Kent har länge haft ett samarbete med travtränaren Robert Bergh. 

Men SportExpressen kan nu avslöja att man väljer att flytta sina hästar, däribland kullstjärnan Diamanten, till Stockholms-området. 

– Det stämmer och det är för att de nya ägarna och även vi då vill ha hästen i Stockholm, vi flyttar ju fler hästar också. Sju av nio ägare håller ju till runt Stockholm, säger Kent Forsberg. 

"Vi är överens allihopa"

Vilka är de nya ägarna? 

– Det får du inget svar på. 

Är alla överens om att flytta Diamanten? 

– Ja, absolut. Peter räknas ju som en av ägarna och vi är överens allihopa.

Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

"Tycker det är tråkigt"

Robert Bergh bekräftar att en flytt är på gång. 

– Jag har fått besked om att det kommit in nya delägare på hästen som kräver att hästen byter tränare, berättar Robert Bergh.

Han är besviken över att bli av med en av stallets största stjärnor. Diamanten har sprungit in nästan fyra miljoner kronor – bara i år. Han har vunnit bland annat Kungapokalen, Grosser Preis von Deutschland i Hamburg och Sprintermästaren. 

– Naturligtvis tycker jag det är tråkigt och jag är besviken då vi haft ett långt och framgångsrikt samarbete med Forsberg genom åren. Diamanten köpte jag in till dem för 100 000 på auktion och trots att hästen nu sprungit in över 5,5 miljoner tycker jag att han har mycket ogjort då han är en häst för internationella lopp, avslutar Robert Bergh. 

Enligt Sulkysport.se kommer hästen att flyttas till Stig H Johansson.