Peter Forsberg och Nicole Nordin. Foto: Eero Hannukainen /EEROBILD AB/ IBLPeter Forsberg och Nicole Nordin. Foto: Eero Hannukainen /EEROBILD AB/ IBL
Peter Forsberg och Nicole Nordin. Foto: Eero Hannukainen /EEROBILD AB/ IBL
Peter Forsberg jobbade för Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNPeter Forsberg jobbade för Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Peter Forsberg jobbade för  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Foppas nya projekt – med fästmön Nicole

Publicerad

Peter Forsberg har stått för en rad tunga investeringar sedan han avslutade ishockeykarriären. 

Nu berättar han om sin senaste satsning – tillsammans med frun Nicole Nordin. 

– Vi tyckte att det passade oss bra, säger han. 

I höstas lanserade entreprenören Ali Nouri och Hollywoodskådisen Joel Kinnaman klockmärket Carl Edmond. 

Förra veckan blev det klart att fyra delägare går in i företaget. 

Två utav dem är Synsams koncernchef Håkan Lundstedt och investeraren Peter Thörnqvist. 

"Det kändes fel att tacka nej" 

De andra två? Den svenske ishockeylegendaren Peter Forsberg och fästmön Nicole Nordin. 

– Jag har stort förtroende för Håkan och Peter med deras bakgrund och vad de åstadkommit tidigare och kände starkt att jag vill vara med som en del i den här trion och ta något svenskt ut i världen, sa Forsberg till affärssajten Breakit då. 

För SportExpressen berättar "Foppa" att det var en investering som var svår att tacka nej till. 

– Det blir en spännande resa att se vad bolaget kan åstadkomma framöver. Nicole driver ju ett antal olika bolag inom "fashion"- och modebranschen. Vi tyckte att det passade ganska bra för oss att göra den här investeringen med de personerna som är med, säger han och tillägger: 

– Vi tror på den här affärsidén och teamet runtom, så får vi se vart vi kommer någonstans. Det kändes fel att tacka nej när man fick möjligheten. 

LÄS MER: Foppas nya investering med Hollywoodstjärnan 

"Han har börjat säsongen bra" 

Satsningen är helt ny för Peter Forsberg, som tidigare bland annat gjort en del investeringar i fastighetsbranschen. 

Dessutom har han ett stort travintresse, och äger tillsammans med sin pappa Kent Forsberg stjärnhästen Diamanten. 

Som i höstas gjorde en uppmärksammad flytt från Robert Bergh till Stig H Johansson. 

– Vi får lite rapporter från Stig H emellanåt, det blir kul att se när han kommer ut här i vår. Det var lite sisådär i slutet på året med sjukdomar och så vidare. Nu började han säsongen bra så förhoppningsvis kan han komma tillbaka och tillhöra bland de bättre. Sedan är det självklart tufft när man är fem och kliver upp med de vuxna herrarna och damerna. Så det blir inget lätt år, säger "Foppa". 

"Man ser verkligen den viljan som finns" 

Dessutom sysslar han med en hel del välgörenhetsprojekt. 

I lördags deltog han i en match mellan Sveriges två "sämsta" hockeylag, där pengarna gick oavkortat till barncancerfonden och NHL-spelarnas fond för barn och ungdomar. 

Han är även ambassadör för ATG:s Drömfonden, som finansierar projekt som motverkar utanförskap och ohälsa med idrott som grund. 

 – Det har varit jättekul. Det är väldigt roligt att träffa föreningar och organisationer som vill framåt och vill hjälpa människor. Jag har varit runt på flera olika ställen och man ser verkligen den viljan som finns, säger han och fortsätter: 

– För mig har det varit en rolig resa, att få se hur mycket starka krafter det finns i Sverige som vill hjälpa andra människor. Det är inte ofta man hamnar i kontakt på det sättet. Det plus pengarna som gått till föreningarna så att de kan utvecklas. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag