Folkfesten på Solvalla sålde slut på rekordtid

Publicerad

Telefonkaoset på Solvalla uteblev i år.

I stället sålde biljetterna slut – på rekordtid.

– Det har varit fantastiskt, säger Solvallas restaurangchef Morgan Lydebring till Travronden.

Elitloppet är folkfest som årligen ses av cirka 30 000 människor. Något som tidigare år orsakat telefonkaos då restaurangbiljetterna släpptes.

Nyheten för i år var att möjligheten att boka restaurangplatser till travfesten via telefon togs bort, samtidigt som all bokning nu går att göra online, vilket verkar ha fallit väl ut.

–Det hela har gått väldigt smidigt och på det hela har det löst sig väldigt bra. Vi väntade oss bra mycket fler problem än de som uppkommit, säger Morgan Lydebring till Travronden.

"Processen gick snabbare"

Populärast var platserna till kongressen, som tog slut på 30 minuter.

– Tidigare har det tagit uppemot en och en halv timme innan de sålt slut. Processen går mycket snabbare nu helt enkelt.

Elitloppshelgen äger rum på Solvalla i Stockholm 26-28 maj. Själva huvudnumret, Elitloppet där världens snabbaste häst ska koras, väntas i år bli en superduell mellan svenska titelhållaren Nuncio och den franska Prix De Ameriqué-vinnaren Bold Eagle.

Finns platser kvar

För den intresserade finns det fortfarande restaurangplatser kvar på andra delar av Solvalla.

– Det finns platser på Valla krog både under lördagen och under söndagen. Sedan har vi biljetter kvar till första parkett på lördagen och detsamma gäller festvåningen och BBQ-buffén.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

 

Av Philip Pettersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag