Folkfesten på Solvalla sålde slut på rekordtid

Telefonkaoset på Solvalla uteblev i år.

I stället sålde biljetterna slut – på rekordtid.

– Det har varit fantastiskt, säger Solvallas restaurangchef Morgan Lydebring till Travronden.

Elitloppet är folkfest som årligen ses av cirka 30 000 människor. Något som tidigare år orsakat telefonkaos då restaurangbiljetterna släpptes.

Nyheten för i år var att möjligheten att boka restaurangplatser till travfesten via telefon togs bort, samtidigt som all bokning nu går att göra online, vilket verkar ha fallit väl ut.

–Det hela har gått väldigt smidigt och på det hela har det löst sig väldigt bra. Vi väntade oss bra mycket fler problem än de som uppkommit, säger Morgan Lydebring till Travronden.

"Processen gick snabbare"

Populärast var platserna till kongressen, som tog slut på 30 minuter.

– Tidigare har det tagit uppemot en och en halv timme innan de sålt slut. Processen går mycket snabbare nu helt enkelt.

Elitloppshelgen äger rum på Solvalla i Stockholm 26-28 maj. Själva huvudnumret, Elitloppet där världens snabbaste häst ska koras, väntas i år bli en superduell mellan svenska titelhållaren Nuncio och den franska Prix De Ameriqué-vinnaren Bold Eagle.

Finns platser kvar

För den intresserade finns det fortfarande restaurangplatser kvar på andra delar av Solvalla.

– Det finns platser på Valla krog både under lördagen och under söndagen. Sedan har vi biljetter kvar till första parkett på lördagen och detsamma gäller festvåningen och BBQ-buffén.


För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.


Av Philip Pettersson