Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Född på Elitloppshelgen – festen jag aldrig missar

Den 26 maj 1984 föddes jag.

På en Elitloppslördag, alltså.

Dagen efter var jag på plats när The Onion vann.

Nej, det är ingen skröna. Det var faktiskt så tokigt att jag var på mitt första Elitlopp redan dagen efter min födsel. Förlossningen gick finfint och både jag och mamma mådde tipptopp. 

Under söndagen var min travintresserade pappa, så klart, ivrig att få åka till Solvalla. Elitloppet – en gång om året! Så jag (inbäddad och påpälsad till tänderna) och mamma följde med. Det var ju roligare än att sitta hemma och allt tycks ha gått hyfsat bra med mig i alla fall…

Det ska börjas i tid, sägs det ju. Att jag nu jobbar med travet gör det hela lite extra häftigt. Kul kuriosa, men nu över till årets fest.

***

Bold Eagle kommer för att ta revansch och blir självklart att räkna med. Uppvisningen i försöket förra året kommer jag aldrig att glömma. Någonsin. Men klarar han två heat bättre i år? Har körande Franck Nivard lärt sig läxan? Är hästen lika bra nu? 

Kan så vara, men jag lägger min röst på Propulsion som bevisligen klarar två lopp samma dag. Var tvåa förra året och genrepade på bästa vis – med skorna på. 

Nu blir det barfota runt om redan i försöket. En ”lugn” dödens (om man nu kan säga så i ett Elitloppsförsök?) och tvåa i mål bakom Ringostarr Treb i första heatet. 

Sedan gasar Örjan Kihlström på desto mer i finalen – och vinner knappt men säkert.

Om jag är på plats på söndag? Gissa tre gånger. Om jag var det redan 1984, en dag gammal…eller ung får man väl säga, så kan ni räkna med att jag är det även i år. 

Festernas fest missar man inte. Så är det bara. Oavsett ålder… 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!