Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flera smällar på Örebro – och Bergh stabil på Åby

Foto: MVA Foto

Örebro stod för rediga smällar, blixtar från himlen och dramatik.

Christoffer Eriksson och Robert Bergh stod för stabilitet, på Åby. 

Då tog ett ensamt system hem Jackpott-miljonerna på V86. 

Kvällen började dramatiskt med att himlen över Örebrotravet öppnade sig med åskväder och blixtar. V86-starten på banan fick flyttas fram 20 minuter. 

Det fortsatte smälla även efter att tävlignarna börjat, och skrällarna började ramla in på banan istället. 

Innan kvällen var slut hade Örebrotravet bjudit  på två enprocentare och en fyraprocentare som vinnare. 

Magnus S Karlsson inledde med att vinna på målfoto med skrällen Wollafur. Nicklas Westerholm fortsatte med att förvåna alla när han svepte fältet med sin egen O.M. Dont Cry.

Stig H Johanssons fyraåring Lennart Sjöhammar levererade kvällens tredje överraskning då han skrällvann från ledarryggen i V86-8.

Samtidigt sadlade Robert Berghs stall ut tre riktigt fina chanser på hemmabanan Åby. Först ut var Sanda Love som vann på V75 så sent som i lördags. Täta starter gjorde inget och valacken fullkomligt strålade när han vann enkelt på fina tiden 1.11,0 över kort distans.  

– Idag var det bästa jag känt honom, sa Christoffer Eriksson efter loppet. 

Christoffer Eriksson vann även med Robert Berghs Viveur Bi som lyckades bättra på sin redan imponerande segerprocent – hästen har vunnit . Senast var hästen ute på V75 och kom aldrig riktigt till från spår åtta. Den här gången var läget bättre. Ekipaget tog enkelt hand om ledningen, och gick undan till överlägsen seger.    

Trots att Christoffer Eriksson och Robert Bergh levererade två favoritsegrar blev V86 för svårt för majoriteten av spelarna. Kvar blev ett enda system och åttan blev värd drygt 16 miljoner. Jag har sagt det förut – och säger det gärna igen – V86 är ett fantastiskt spel!

Nu är allas blickar riktade framåt. Mot Elitloppet och helgens travfest. Jag älskar den här tiden. När förväntan är i luften, analyserna går fram och tillbaka. Jag vet inte vad jag ser fram emot mest. Elitloppet, festen, Elitkampen. Det bästa är att man inte behöver välja.

Bergh visade fin form kväll igår kväll – så se upp för Whipped Eggs!