Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fjolårets drottning fick äntligen vinna storlopp

Foto: TR BILD / TR BILD

Drottning i fjol.

Men ingen storseger i år.

Fram till i dag.

ESKILSTUNA.

Årets sista stora travhelg med finalerna i Breeders Crown bjöd på stor dramatik och härliga upplopp.

Efter ett strålande år som treåring var förväntningarna enorma på Daniel Redéns Conrads Rödluva inför säsongen.

Men hon fick ge sig i Drottning Silvias Pokal som gigantisk favorit mot Activated och blev ”bara” trea i Stochampionatet.

I Derbystoet var Racing Brodda starkast. Men i finalen för de fyraåriga stona i Breeders Crown fick Rödluvan äntligen en storseger under året.

Tempot var mördande och över upploppet var fuxan starkast. Effekten med det norska huvudlaget var positiv och årets kull är ovanligt bra.

Förutom Conrads Rödluva håller Racing Brodda och Activated sällsynt hög dignitet.

 

Pang till spets. Obarmhärtig press.

Men Ganga Bae vägrade att ge sig.

Treåringarna var först ut i Sundbyholm och båda vinnarna satt direkt i spets. Stefan ”Tarzan” Melanders Gangae Baes utvecklingskurva har pekat spikrakt uppåt de senaste månaderna. Hon försvarade ledningen från innerspåret och trots stentuff massage av favoriten Mascate Match under slutvarv vägrade hon att släppa någon förbi.

Insatsen var femstjärnig och jag gillar verkligen det jag ser i Ganga Bae.

  

Storfavoriten Power galopperade i uppvärmningen och i provstarten. Andrehandsfavoriten Aetos Kronos ville först inte vända upp bakom bilen, men kom på bättre tankar. Avslutningen var vass men han fick iskalla ryggar framför sig och var aldrig aktuell.

Power tog sig samman till loppet men var långt från sin normala kapacitet och blev oplacerad efter avancemang till utvändigt ledaren inför slutvarvet.

Med favoriterna borta vann Timo Nurmos Brother Bill. Jorma Kontio skickade treåringen till ledningen och i den positionen släppte Brother Bill ingen över bron.

Trots att Aetos Kronos och Power blev oplacerade är jag övertygad om att duon kommer att vara med i storloppen de kommande åren.

 

Roger Walmann har haft stolpe ut hela året. Segern med välstammade Forfantone Am värmde därför extra. Han dundrade till ledningen och trots att han såg slagen ut kontrade Forfantone Am till sig segern och eftersom han var premiechansad vad seger värd 1 600 000 kronor, vilken för övrigt alla vinnare av Breeders Crown var.

Örjan Kihlström missade lördagens tävlingar på grund av sjukdom. Han visade ingen ringrost i comebacken och vann fyra av de sju V75-loppen, varav två av de fyra finalerna inom Breeders Crown.