Finske stjärnhästen är klar för Elitloppet

Publicerad

Finske stjärnhästen Elian Web är klar för folkfesten Elitloppet.

Och de finska travfansen har redan chartrat hela Baltic Princess för att komma och stötta sin stjärna.

– Hästen gjorde verkligen loppet i Finlandia Ajo och blir jätteintressant på Solvalla, säger sportchefen Markus Myron i ett pressmeddelande. 

Elian Web är känd för sin startsnabbhet, något han onekligen visade upp i Finlandia Ajo. Där tog han ledningen efter en snabbstart från åttondespåret. Det höll inte för segern den gången – men det räckte till en inbjudan till Elitloppet. 

 – Elian Web höll heroiskt efter att ha katapultstartat till ledningen från åttondespår i 1.07-tempo första halvvarvet, säger Markus Myron i ett pressmeddelande.

Har chartrat Finlandsfärja

Hästen tränas av Katja Melkko, som har tio hästar i träning lite söder om Uleåborg. I Finlandia Ajo satt den legendariske kusken Jorma Kontio i sulkyn, och det är inte omöjligt att han får chansen i Elitloppet också.

Det ser dessutom ut som att han kommer att ha rejält stöd på publikplats. Travkusken Janne Korpsi och radiporataren Jaajo Linnonmaa har nämligen chartrat hela Silja Symphony för de finska travfansen. 

 – Hästen gjorde verkligen loppet i Finlandia Ajo och blir jätteintressant på Solvalla, säger sportchefen Markus Myron.

De är klara

Bold Eagle, Timoko och Up And Quick, svenske Propulsion och Dante Boko, finske D.D.’s Hitman samt amerikanske Resolve är klara sedan tidigare. Stefan Melanders stjärnhäst Nuncio är dessutom inbjuden – men kretsen kring hästen har ännu inte tackat ja.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag