Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Finns en framtidstro som saknats länge

MÖLNDAL. 

Åbyamatören Lars Järpedal, 54, har fått en flygande start på 2019.

Sju vinster på 15 starter - 47 i segerprocent!

En snygg dubbel på V64 i går med Callmeawinner och Key West Snapper.

Lars Järpedal finns år ut och år in bland de mest framgångsrika amatörerna på Åby. Bäst i fjol med drygt 1,3 miljoner till stallet. 

2019 har börjat i rekordtakt. 476 000 kronor hittills. Med Okaloosa Bells V75-vinst som topp.

I går styrde Thomas Uhrberg in två nya vinnare. Callmeawinner tog nionde vinsten på 19 starter. Hon kammade noll på V75 senast men kommer säkert att duga där framöver. Key West Snapper gjorde det också bra men de två värsta konkurrenterna gjorde bort sig med galopp.

Det finns ett go och en framtidstro på Åby nu som det saknats länge. Fyra vinster inom V64 vittnar om det. Framgång föder framgång och smittar av sig.

Carl Johan Jepson vann med amatören Stefan Andreassons Legacy H.H. som tog andra raka. Robert Bergh tryckte sig till spets efter 400 meter med Raja Piraya och trots att han låg på väl hårt gick han undan till en enkel seger.

Åbys regerande kuskchampion Peter Untersteiner har haft en trög start på Mölndalsbanan i år. Segerlös fram till i går. Nu blev det en islossning med två vinster. Hans egen Everton övertygade stort vilket även Petri Puros Burning Man gjorde.

Burning Man såg ut som en V75-vinnare inom kort.

Dansken Marc Bäk Nielsen ska passas när han dyker upp på svensk mark. Nu vann Jeppe Juel överlägset med Debbiedoit. Han hade även tvåan i montéracet - Toscano.  Här var ändå Bombastic med norskan Siv Emilie Lövvold klart bäst.

André Eklundh spurtade förbi Grand Prix med Sofia Aronssons Roc Star Joli i 3-åringsloppet. Här skulle Grand Prix vunnit för att få godkänt med tanke på att Carl Johan Jepson fick styra och ställa i 20-tempo.

60 000 i förstapris är inte illa i så tunna race!

P22-loppet höll verkligen ingen hög klass. Någon måste ändå vinna och det gjorde Johan Untersteiner med Håkan K Perssons Ladybluechip.

18 Åbyhästar med på V75 i morgon. Måste vara ganska länge sedan representationen var så bra i travets Elitserie. Ännu ett bevis för det go som är runt banan.

Det kan bli en och annan seger också: Pacific Face och Vlad del Ronco kan vara två bra avslutningsspikar!

Och jag såg att Robert Bergh var väldigt uppåt på Whipped Eggs i V75-1. Han brukar ha klart för sig.

Speaker, referent, stallbacksreporter och mannen bakom jippot med speed dating på Pegasus. Kära hjärtanes så många strängar Kristofer ”Fölet” Jakobsson har på sin lyra. Måtte Åby ta hand om den pojken.

Saknade rutan för att fylla i resultaten i programmet. Nog är det viktigare än en pluggannons med tävlingsprogrammet för 2019 som varit känt i flera månader. Skärpning!

 

GLAD

Everton öppnade 09,9 och höll jättebra för att vinna på 1.13,9/2140a. En total förvandling på 14 dagar!

SUR

Twins Zaack var storfavorit i montéloppet men var aldrig med i matchen och galopperade på sista långsidan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!