Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick se en ny stjärna födas på Åby i går

Foto: JAN WIRIDEN / JAN WIRIDEN GT/EXPRESSEN

Vi fick se en ny travstjärna födas på Åby i går.

Gustav Johansson, 15 år.

Sättet han vann med Vexil Kronos imponerade.

Gustav Johansson har påbrå. Pappa Håkan E Johansson är i alla läger hyllad banmästare på Halmstad. Dessutom en erkänt duktig amatörkusk. Topp i Sverige.

Jag har sett Gustav köra ponnyrace - i en dress med samma färger som pappa Håkan. Gult, blått och vitt.

Precis som Johan Untersteiner har han hängt i stallarna, kollat in hur banorna sköts och varit på ren svenska jävligt nyfiken.

På Nyårsdagen körde han sitt första riktiga travlopp på Kalmar. I går kom första segern i livets tredje start. Som 15-åring!

Låt vara att han inte mötte det gamla, värst rutinerade gardet med Adielsson, Kihlström, Goop och Co utan att det var ett lärlingslopp.

Det var ändå gott om talanger i racet och sättet Gustav körde imponerade stort på mig.

Han släppte spets till Bad Boy och Preben Sövik. När Isabella Bergh masserat sönder det ekipaget med Sanda Love gled Gustav ut i exakt rätt ögonblick och resten var lätt som en plätt.

Det såg ut som om pojkvaskern aldrig gjort annat än kört travlopp! Lika imponerande var han i segerintervjun. Ingen eufori. Snarare iskall som Örjan Kihlström.

Carl Johan Jepson fortsätter 2019 som han avslutade 2018. En snygg dubbel igår. Kruxet på förhand var hur han skulle få iväg italienske Thriller N.P. från ett snävt fjärdespår i voltstart. Galopp i den första. I den andra travade favoriten iväg och trots en tung resa var man etta i mål. Det var skickligt av Jepson att tråckla sig iväg i den andra.

Körhänder och intelligens!

Bakom Maggie Cash satt han lugn i båten till dess det skulle avgöras.

Dream Night Palema svarade för en rejäl avslutning i Mikael J Anderssons händer. Börjar få lite plåster på såren för missen i Europaderbyt.

Kan aldrig nog plussa för Henriette Larsen. Vilken uppvisning i monteloppet.

Conrad Lugauers Quite A Quality såg ut som en vinnare på V75 när den går ut där!

Skönt att debatten om den urfåniga starttiden 16.20 för V75 blossat upp igen. Måtte någon på ST ha kurage nog att vrida klockan tillbaka nu när ATG:s makt åtminstone på papperet är underställd sporten.

Björn Goop känner snart Vincennes som sin egen ficka. Han har också lärt sig hur man kör ett äkta franskt préparé. Med tanke på Prix d´Amérique två veckor bort körde han ett hundraprocentigt race med Readly Express i Prix de Belgique. Och Nurmos hade beordrat skor runt om.

Bara att lira sista söndagen i januari. Det blir väl inget Maharajah-odds (10 ggr) men med tanke på Belina Josselyn och en till synes pånyttfödd Bold Eagle kan vi kanske hoppas på runt fem gånger?

Marjaana Alaviuhkula kandiderar till ordförandeposten i den internationella travunionen - l´UET. Inte länge sedan hos tog över ordförandeklubban i Svensk Travsport.

#Känns som om Kari Lähdekorpis ex-sambo är en riktig karriärklättrare!

Jo, jag tycker att Åbys nya logga är riktigt fräsch!

Glad

Dream Night Palema svarade för en stark avslutning. Det lyser form om Palemahästen.

Sur

Whipped Eggs var hårt betrodd i V64-1. Dubbla galopper och det slutade med äggröra!