Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick jubla – efter perfekta insatsen

Det blev måljubel för Hans Crebas på gamla hemmabanan.
Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

En återvändare fick sträcka näven i skyn av glädje på Kalmartravet.

Hans Crebas gästade gamla hemmabanan med två hästar och vann V75-4 med Lucky Base.

Midsommarhelgen är traditionsstark. Det gäller även för travsporten. Att det körs V75 i Kalmar under söndagen är lika givet som julklappar på julafton. Omgången var dessutom kryddad med Jackpotpengar och såg spelstimulerande ut på förhand.

Omsätttningen stannade på drygt 108 miljoner kronor. Kanske ingen dundersuccé med tanke på hur det sett ut senaste veckorna.

Allsvenskan i fotboll och diverse andra ligor i Europa har dragit i gång igen efter det långvariga Corona-uppehållet. Och känslan är att ett flertal fotbollsfantaster har återgått till spel på fotbollen efter en tids inhopp på travet i brist på annat. Därav de oerhört positiva omsättningssiffrorna på travet de senaste månaderna där omsättningar över hundra miljoner kronor har blivit lite av vardagsmat på lördagarna.

Man kan nog räkna med en återgång till mer normala siffror under sommaren.

Hans Crebas hade länge Kalmar som hemmabana men har under det senaste året flyttat sin rörelse till Axevalla. Crebas har fått fina resultat och har bland annat vunnit på V75 med Inez Alki för ett halvår sedan.

Nu var Hans Crebas tillbaka i den gamla hemmastaden och i ett av dagens stora lopp, Kalmarsundsstayern, slog han till med betrodde Lucky Base via ledning från start till mål. När mållinjen passerades kom det en spontan segergest inför de tomma läktarna.

– Jag körde bort honom i den senaste starten och sedan dess har jag siktat på det här loppet. En ruskigt skön känsla att det gick vägen, sade en glad Hans Crebas.

Det var för övrigt trettonde segern för avkomman till relativt okände Akjas Funnymaker (tränad av Robert Bergh).

Kuskinsatsen gick inte heller att klaga på. Lucky Base såg inte så enkel ut innan loppet men en omstart och lite strul utgjorde inget hinder. När det väl blev allvar skötte han sig klanderfritt och Hans Crebas närmast vaggade konkurrenterna i sömn via långsamt tempo i täten. Lucky Base var sedan aldrig i förlustfara i en snabb avslutning.

Bronsdivisionen nästa!

Favoriter i låga klasser har en tendens att förlora på V75 titt som tätt. Denna gång var det Oscar L.A. och Joakim Lövgren som fick bita i det sura äpplet. Han låg alltjämnt tvåa när han galopperade i striden kort innan mål.

– Vi får åka hem och träna på. Hästen är fortfarande orutinerad och jag hittar inget annat att skylla på, konstaterade Joakim Lövgren.

Vinnaren O.M.Faststeep var dock riktigt bra. Vinner man på 1.12,8/2 140 är man kanske lite för bra för Klass II?

Lutfi Kolgjini var kritisk i TV-rutan mot de bestämmande som kommit på att man kan köra Gulddivisionen med tolv hästar istället för tio som varit fallet i många år.

Jag är böjd att hålla med Kolgjini. Spår elva och tolv över 1 640 meter i högsta klassen är ungefär som att starta med tillägg.

Det är väl inte rättvist? Snarare mission impossible...

Nu spelade det ingen roll i det här fallet. Tae Kwon Deo kördes offensivt av Adrian Kolgjini och efter att ha pressat sig till ledningen 950 meter från mål var man ensam på banan.

Han var en fröjd att skåda!