Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick fnatt i TV4 – skäms i efterhand

Det blev en rejäl skräll i den sjunde avdelningen på V75 i lördags. 

När Bravivivicimo vann under omgången på Bjerke i Norge. 

Då tappade tränaren Jörgen Pettersson det totalt i direktsändning. 

– Jag blev helt tom och uppfylld på samma gång, säger han ett par dagar efter segern.

Amatörtränaren Jörgen Pettersson har fött upp och tränat upp hästen Bravivivicimo helt på egen hand. 

I lördags vann hästen, till spelarnas stora förvåning, i den sjunde avdelningen på V75. 

Då brast det för Jörgen Pettersson, som la sig ner på marken och grät ut sin glädje i TV4:s sändning. 

"I dag har jag Nordens bästa sto" 

Vad var det som hände egentligen? 

– Det har väl mycket att göra med allt som har skett och allt som inte har skett. Helt plötsligt kommer en helt oväntad seger, som man inte trodde på. Även om man drömmer om det, och har gjort i 30 år, så kommer allt upp. Det är bara att ta det som det är. Även om man beklagar hur man beter sig i tv och vilket ordval man väljer och allting. Jag blev helt tom och uppfylld på samma gång, säger han och fortsätter: 

– Jag har fött upp mamman, jag har fött upp den här och gjort allt arbete själv. Man lever ju för hästarna och umgås inte med folk vid sidan om. Det är jobb och trav som gäller. Det är tidiga morgnar och sena kvällar 365 dagar om året, nästan i alla fall. Att allting klaffar på det sättet. I dag har jag faktiskt Nordens bästa fyraåriga sto. Det blir väldigt stort. 

"Då började det bubbla inom mig" 

Hur chockad var du över att det gick så bra? 

– Jag var inte nervös före loppet. Det var ett lopp som ett lopp. Allting hänger ju på vad man får för position. Realistiskt sätt tänkte jag att det kunde bli en fjärde eller tredjeplats. Men man kan inte vara realist när man håller på med trav. Man måste leva ut sina drömmar och det gjorde jag tydligen i går. 

Det var först 800 meter från mål som han började hoppas

– Då började det bubbla inom mig. Jag började skaka. När Kaj (Widell) tittade utåt i sista sväng förstod jag att han hade koll på ledaren. Jag tänkte väl först att det blir en andraplats men sen bara sträcker hon på sig självmant och vinner regelrätt. Då blev jag helt tom. Det här är ju ett elitlopp för mig. Det är gött att travsporten är så unik, även den lille mannen kan ha framgångar. 

Gratulationerna efter loppet har varit många. 

– Jag har blivit gratulerad av sjuåringar, jag har blivit gratulerad av 87-åringar. Fått 100-tals sms, inlägg på Facebook och otroligt många telefonsamtal. Det värmer verkligen något otroligt. 

"Roligt i en dyster travvärld" 

I samband med intervjun skrek du om ett nytt stall – blir det så? 

– Det har jag drömt om sedan jag köpte den här gården för 20 år sedan, att jag skulle ha råd att bygga ett stall. Det har jag fortfarande inte men jag har fått grundplåten till ett i alla fall. Jag kommer att bygga ett stall, det är ju det här jag vill hålla på med tills jag dör. Då går det inte att hålla på under de här förhållandena jag har i dag, man måste ha ett vettigt stall. Jag blir inte yngre och ska jag hålla på med det här tills jag dör måste jag ha material och stall som är lättarbetat, säger han och tillägger: 

– Jag har ritningar och allting klart, så det är bara att sätta spaden i jorden. Det blir väl lite svårt nu när det var 13 minus i natt. Men det är roligt att ha lite framtidsplaner i en dyster travvärld. Alla pengar som kommer in ska tillbaka till hästarna. 

Med tanke på hur stor glädjen var efter loppet – vad blev det för firande under kvällen? 

– Vi gick en sväng på hotell och tog några bira. Man måste passa på när det är tillfälle, det får man aldrig tillbaka. Så det blev relativt sent. 

 

https://twitter.com/TV4Sport/status/932311552337747968