"Fenomenal form – blir en ny triumf"

Foto: / KANAL75

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är ESKIL HELLBERGS tidiga tankar inför V75 på Axevalla 17 februari.

V75-1: 

Det är ny jackpott på V75 och tyvärr är det endast nio hästar till start i Silverdivisionen. Och ett par av deltagarna är chanslösa. Timo Nurmos hästar brukar inte behöva lopp i kroppen efter vila. Formen är dock svårbedömd på både 2 Globalsatisfaction och 6 Linus Boy. Både ska tidigt med på lappen och 4 Trinity Lux är ett givet bud.

V75-2: 

10 Sunna Love trodde jag mycket på senast men hon ”studsade” direkt när starten gick. Formen är på topp och med ryggar fram till 300 kvar blir hon farlig. 2 Mellby Euphoria är bäst av hästarna på start och hon är given på lappen. Därbakom är det vidöppet.

V75-3: 

4 Ibelieveinamerica har hög segerprocent och är under utveckling. Nu möter han tuffare motstånd än tidigare och är inte mer än outsider i min bok. Jag gillar 12 Global Undecided och tror att det finns mycket utveckling i den hästen. 11 Arsenal är kapabel, men inte att lita på. 3 Highdrive är på gång och 8 Roofer ska inte räknas bort. Gardera!

V75-4: 

Det finns gott om segerbud i lärlingsloppet. Jag är svag för 1 Prosperous. Han lär utmanas från start av bland andra kvicke 4 Flashing Victory. 2 Defefinado, 3 Castleman, 11 Wingait Erik och snabbe 13 Coffie U.N.G. ska räknas med chans.  

Gardera!

V75-5: 

Det är lite klassblandning i V75-5. 4 Sambuca Knight kommer troligen till spets och får han trolla bort en bit av loppet blir han svårfångad. 9 Louie Brodde är kapabel och en formstark 10 Ryan Kronos sänker många. 5 Comte Du Pommeau ska med vid ytterligare gardering.

V75-6: 

Jag har försökt fälla 13 Southwind Feji många gånger. Det har varit fel. Hon har alltid varit bra men de senaste insatserna har varit fenomenala. Det är inte lätt att stå 20 meter efter över kort distans men normalt sett tar Southwind Feji ny triumf. Spik.

V75-7: 

Det finns gott om formstarka hästar i avslutningen. 10 Eelis ligger mig varmt om hjärtat. Han höll strålande på det krävande innerspåret i finalen och gav sig motvilligt (Olle Rols vann). 2 Actual Star fick utdelning på formen senast och gynnas av högt tempo och fast underlag. 4 Cantona Mearas är bättre än någonsin och går alltid till mål.