Foto: / KANAL75
 Foto: / KANAL75

"Fenomenal form – blir en ny triumf"

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är ESKIL HELLBERGS tidiga tankar inför V75 på Axevalla 17 februari.

V75-1: 

Det är ny jackpott på V75 och tyvärr är det endast nio hästar till start i Silverdivisionen. Och ett par av deltagarna är chanslösa. Timo Nurmos hästar brukar inte behöva lopp i kroppen efter vila. Formen är dock svårbedömd på både 2 Globalsatisfaction och 6 Linus Boy. Både ska tidigt med på lappen och 4 Trinity Lux är ett givet bud.

V75-2: 

10 Sunna Love trodde jag mycket på senast men hon ”studsade” direkt när starten gick. Formen är på topp och med ryggar fram till 300 kvar blir hon farlig. 2 Mellby Euphoria är bäst av hästarna på start och hon är given på lappen. Därbakom är det vidöppet.

V75-3: 

4 Ibelieveinamerica har hög segerprocent och är under utveckling. Nu möter han tuffare motstånd än tidigare och är inte mer än outsider i min bok. Jag gillar 12 Global Undecided och tror att det finns mycket utveckling i den hästen. 11 Arsenal är kapabel, men inte att lita på. 3 Highdrive är på gång och 8 Roofer ska inte räknas bort. Gardera!

V75-4: 

Det finns gott om segerbud i lärlingsloppet. Jag är svag för 1 Prosperous. Han lär utmanas från start av bland andra kvicke 4 Flashing Victory. 2 Defefinado, 3 Castleman, 11 Wingait Erik och snabbe 13 Coffie U.N.G. ska räknas med chans.  

Gardera!

V75-5: 

Det är lite klassblandning i V75-5. 4 Sambuca Knight kommer troligen till spets och får han trolla bort en bit av loppet blir han svårfångad. 9 Louie Brodde är kapabel och en formstark 10 Ryan Kronos sänker många. 5 Comte Du Pommeau ska med vid ytterligare gardering.

V75-6: 

Jag har försökt fälla 13 Southwind Feji många gånger. Det har varit fel. Hon har alltid varit bra men de senaste insatserna har varit fenomenala. Det är inte lätt att stå 20 meter efter över kort distans men normalt sett tar Southwind Feji ny triumf. Spik.

V75-7: 

Det finns gott om formstarka hästar i avslutningen. 10 Eelis ligger mig varmt om hjärtat. Han höll strålande på det krävande innerspåret i finalen och gav sig motvilligt (Olle Rols vann). 2 Actual Star fick utdelning på formen senast och gynnas av högt tempo och fast underlag. 4 Cantona Mearas är bättre än någonsin och går alltid till mål. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag