Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Favoriten inleder – skrällen avslutar

Demon Ima och Johan Untersteiner.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Demon Ima har en straffspark i V86-inledningen - men det är en småklurig omgång på Åby och Solvalla.

Och i V86-8 finns ett guldkorn.

EN TROLIG SPIK

V86-1: 10 Demon Ima

Är en klassklättrare som vunnit fem av nio starter. Hästen var strålande i Kalmar senast och det är toppchans att han genrepar med seger inför stundande klass II-final. En stark spik. 

ETT ROLIGT DRAG 

V86-8: 5 Janis Joplin Boko

Jag tycker att Janis Joplin Boko känns intressant i avslutningen. Hästen har höjt sig i vinter men på sistone har det varit lite stolpe ut. Dels har hon varit ut i tuffa omgivningar och senast missgynnades hästen av voltstart. Stoet såg ändå formstark ut efter startgaloppen och det var krafter sparade till slut. Janis Joplin Boko är både stark och snabb och duger fint i den här konkurrensen.

TVÅ RELEVANTA INTERVJUER 

V86-1: 10 Demon Ima 

– Han vann på väldigt bra sätt i Kalmar senast trots en tuff inledning. Hästen känns fortsatt fin i jobben och jag tror på min häst. Tanken är att nästa uppgift för Demon Ima blir V75-finalerna på Solvalla, säger Johan Untersteiner.

V86-8: 2 Smaragd Norrgård 

– Hon hade en svår uppgift senast men kunde blåsa förbi till seger sista 200 och var jätteduktig. Hon är lite svår att räkna men jag tror att han kommer att göra en bra insats, hon har lite problem med brunsten under sommaren och den här årstiden verkar passa henne bättre. Utgångsläget är passande och skor runt om han ju fungerat väldigt bra på sistone. Jag tycker det ser lovande ut på papperet, säger Per Lennartsson.

TVÅ HETA ÄNDRINGAR 

V86-1: 9 Bring Me Bajern ska utrustas med blinkers-huvudlag. 

V86-7: 1 Ea ska gå med rycktussar för första gången.