Foto: Kanal75
 Foto: Kanal75

Favoriten höll: "Känns skönt"

Publicerad

Heat A slutade med galopp.
Sedan fick Muscle Hustle sin revansch och tog hem det andra heatet. 

Nu väntar ett skiljeheat. 

– Känns jätteskönt, säger skötaren Isabella Bergh till TV12. 

Muscle Hustle hade kniven mot strupen inför Heat B i Åby Stora Pris. Efter att ha galopperat i det första heatet var hästen tvungen att vinna det andra heatet för att ordna skiljeheat mot segraren i heat A - Midnight Hour. 

"Tänkte att det inte skulle hålla"

Så blev det också - men det blev inget lätt lopp för fyraåringen. En bit in på upploppet såg det inte ut att bli någon seger. 

– Det kändes lite jobbigt med 100 kvar och jag tänkte att det inte kommer hålla, säger ägaren Robert Bergh, som körde hästen, till TV12 efter loppet och fortsätter: 

– Men sedan fick han ordning på det sista 20, så det känns väldigt bra, säger han. 

"Skönt att han höll hela vägen" 

Skötaren Isabella Bergh var minst sagt lättad efter segern. 

– Det känns jätteskönt, verkligen skönt. Det var skönt att han fick ta ledningen direkt och hålla hela vägen, säger hon. 

Robert Bergh passade dessutom på att hylla Muscle Hustles utveckling. 

– Han är fantastisk, det blir bara bättre och bättre. Vilken enorm utveckling han haft som 4-åring. 

"Han blir inte lätt att slå" 

Nu väntar alltså ett skiljeheat, där Muscle Hustle ställs mot Midnight Hour - som stod för en rejäl skräll i det första heatet.

– Jag ska inte spekulera i vem som vinner skiljeheatet. Men jag tror inte att Muscle Hustle blir lätt att slå, säger tv-experten Micke Nybrink om avgörandet. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag