Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Farmen-vinnaren Cecilia Ahlborg: ”Det var det värsta”

Cecilia Ahlborg firar segern i Farmen
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4

Cecilia Ahlborg tog hem segern i ”Farmen”. 

Nu drömmer travamatören om flera starthästar och njuter av livet hemma på gården. 

– Det är lite mer uppmärksamhet, annars flyter livet på som vanligt, säger 39-åringen. 

Vinnaren av ”Farmen” 2022 beskriver äventyret som en lång mental utmaning präglad av stark hemlängtan. Det hela kuliminerade i den avslutande delen - att hugga stockar. 

Efteråt väntade den ultimata belöningen för den 39-åriga travamatören: att få komma hem med en halv miljon kronor och en Red Bull. 

– Den var fantastisk. Tv-teamet hade laddat med en Red Bull till mig när finalen var över. Det var helt underbart, säger Cecilia Ahlborg. 

Efter segern har hon också fått vänja sig vid att fler utanför travsporten känner igen henne. 

– Det är roligt att nå ut till fler. Det är intressant. Jag tycker om människor även om jag tycker att de är lite läskiga.

Är du bekvämare med djur?

– Ja, mycket bekvämare med djuren.

”Det var det värsta”

Hemma på gården väntade hennes sambo, barn och djur, och det var just saknaden efter dem som tyngde ned henne när tv-programmet spelades in. 

Vad var din värsta upplevelse?

– Det värsta var att umgås med människor som jag inte valt själv. Alla människor där inne var helt underbara men det kommer alltid smågrejer som folk retar sig på och folk är hungriga. Det var inget specifikt.

Hur resonerade du när du sökte in till programmet? 

– Jag tänkte att det där är enkelt, det där klarar jag lätt. Det är en piss i havet, tänkte jag men det var det inte. 

– Vi har tittat på det då och då och tänkt ”vad är det för tokiga människor som söker till det där?”. Sen dök det upp i mitt flöde, då tänkte jag att jag provar, jag tillhör ju de tokiga människorna så det passar bra. 

”Hade tänkt sluta med trav”

Vid sidan av sitt vanliga jobb driver Cecilia Ahlborg en mindre verksamhet med travhästar och har Jägersro som hemmabana. Av deltagarna i Farmen så var det få som delade hennes travintresse. 

– Nej, det var dåligt med travfolk. Det hade kunnat vara några mer att snacka med. De fantastiska travmänniskorna kan inte vara överallt. 

Tanken är dock att de som vill av deltagarna ska få komma till hennes gård för att testa på att köra en travhäst. Just nu har hon en starthäst i form av det italienska stoet Ada Delle Selve som ska göra sin årsdebut i slutet av april. 

Hur ser du på travet framöver för din del?

– Jag hade tänkt sluta med trav helt och hållet men nu har lågan tänts igen så nu kör vi. Några starthästar till hade varit jätteroligt, de kommer väl smygande. Jag har fått unghästar att köra in nu så det ska bli jättekul. 

Och den halva miljonen hon vann i tv-programmet kommer att komma väl till användning. 

– Det kommer att betyda jättemycket i vardagen. Det blir lite guldkant för familjen. Det finns alltid hål att stoppa de i när man har djur och gård. 

Cecilia Ahlborg i sulkyn.
Foto: Privat