Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Får vara oerhört bra för att slå honom

Staro Leonardo.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

V86 Express saxas mellan Åby och Solvalla.

Här är Fredrik Pettersson Wentzels rubriker inför omgången.

En trolig spik

3 Staro Leonardo, V86-7

Lyckades inte ta in tillägget senast på M.T.Oscar och Nero Maximus när det blev ett lugnt förstavarv. Inget att orda om, Staro Leonardo var bra igen. Nu bör han ha väldigt god chans att få överta ledningen efter en bit och vem ska sedan sätta upp något tempo? 10 Valokaja Hindö ska köras offensivt men är han så sugen på att göra jobbet numera? Nej, i tät kommer Staro Leonardo känna sig kaxig och ska någon slå honom får det vara oerhört bra. 

Ett roligt drag

9 Tresexton, V86-1

Fick gå utvändigt om ledaren över lång distans näst senast men höll ändå helt okej. Så sent som i fredags satt hästen långt bak när det vankades upplopp men kom med pondus längst ut i banan och vann ganska så säkert. Tuffare motstånd nu men stämmer det under vägen kommer Tresexton avsluta vasst igen. Nonchalera icke!

Två heta ändringar

4 Cambria (V86-5) har trivts bäst i jänkarvagnen, tvingas nu tävla i vanlig vagn då det är voltstart.

5 Baula (V86-8) får eventuellt på sig en amerikansk vagn för första gången. Dessutom gick hon med öppet huvudlag senast, nu sätter man på norsken. 

Två relevanta intervjuer

Michael Lönborg om 2 Eddie The Eagle, V86-1:

– Jag var jättenöjd med hästen senast. Jag var nära att stryka honom då banan var oerhört tung men valde att starta då jag hade planerat för det här loppet. Sedan körde jag också ett av mina sämsta lopp i karriären den dagen. Han känns fin och har gått framåt med det loppet. Jag kan inte motståndet men är nöjd med läget och har förhoppningar om att han ska få en fin säsong. Skor runt om fungerar fint.

Mikael Cedergren om 1 Tale Of Jacks, V86-4:

– Tale of Jacks var riktigt bra senast i en snabb avslutning och det var nära att han fick nosen först, jag var också nöjd med att han fick ett snällt lopp och visade att formen är intakt. Han behöver det här loppet i kroppen inför V75-finalerna på Solvalla som blir nästa uppgift. Men det blir inget smyglopp utan jag vill att han ska få en rejäl genomkörare. Däremot öppnar han bättre med spår lite längre ut i banan och jag är lite osäker på vart han kommer att hamna.